Sepang toegevoegd aan EWC kalender

Het wereldkampioenschap endurance (EWC) zal vanaf 2019 ook in Maleisië halt houden. In december 2019 strijkt de EWC op het Sepang International Circuit neer voor de eerste editie van de 8 uren van Sepang. De wedstrijd zal als kwalificatieronde gelden voor de 8 uren van Suzuka.

Voor het seizoen 2019-2020 werd Maleisië toegevoegd aan de kalender van het Wereldkampioenschap Endurance. In December 2019 zal de eerste 8-uurs wedstrijd gereden worden op het Sepang International Circuit.

De endurance race komt er als vervanging van de Formule 1 wedstrijd die in 2017 voor het laatst in Maleisië gereden werd. In een publieke enquête werd gepolst naar de voorkeur van de fans en toeschouwers en het Wereldkampioenschap Endurance kwam daarbij als favoriet naar voren.

“De interesse in motorraces is de afgelopen 8 jaar enorm gegroeid,, en we zijn dan ook blij dat we dit event kunnen toevoegen aan de kalender” aldus CEO Razlan Razali van het Sepang International Circuit. “We hopen toprijders te kunnen aantrekken om de 8 uren van Sepang te rijden.”

De wedstrijd in Maleisië zal dienen als kwalificatieronde voor de 8 uren van Suzuka voor Japanse en Aziatische teams. Vermoedelijk zal ook het nieuwe SIC MotoGP team zijn opwachting maken voor de race.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.