Ducati zal volgend jaar met een V4R vertegenwoordigd zijn in het WK Endurance. Na het nieuws dat BMW naar het WK trekt met een fabrieksteam (o.l.v. Werner Daemen), is dit een tweede grote upgrade voor het EWC kampioenschap.

De komst van Ducati is nochtans niet vanzelfsprekend om meerdere redenen. Ten eerste is er het kostenplafond van de basismachines dat speciaal op vraag van Ducati verhoogd werd om de (40.000 euro kostende) machine toe te laten tot het kampioenschap.

Daarnaast is er het brandstofverbruik van de V4R dat gevoelig hoger ligt dan dat van de tegenstanders. Dit willen de Italianen oplossen door het maximumtoerental van 16.500 toeren te verlagen, zonder verdere interne veranderingen te maken aan de motor.

Geen fabrieksteam

Een fabrieksteam komt er echter niet, dit is volgens Ducati Corse manager Paolo Ciabatti te ingewikkeld. “We hebben positieve onderhandelingen gehad met een team en zullen zeker ondersteuning voorzien, maar een fabrieksteam komt er niet. We gebruiken onze superbike als basis en ontwikkelen daarnaast enkele Endurance-onderdelen. Vooral de 24-uurs races zullen in eerste instantie wel een uitdaging zijn. “

Intussen lekte trouwens dat het zou gaan om het ERC (Equipe Reinhardt Competition) team van eigenaar Uwe Reinhardt dat al vele jaren in het endurance actief is, vorig jaar zelfs nog met BMW.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts