Google Maps voor motoren

Google Maps biedt vanaf nu de extra optie ‘motorfiets’ als voertuig aan bij het bepalen van je route. De nieuwe optie is momenteel echter alleen nog maar beschikbaar in Oost-Azië.

De pure gps-toestellen ruimen tegenwoordig meer en meer plaats voor mobiele telefoons, zeker in de auto. Apps als Google Maps en Waze zijn daarbij dan een populaire optie. Wie in Google Maps een route van A naar B wil bepalen, kon daarbij tot nog toe kiezen tussen auto, fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Daar komen nu ook motoren bij, althans voorlopig enkel in Oost-Azië, waar de motor het vervoermiddel bij uitstek is.

Bij de berekening van de reistijd houdt de app rekening met bepaalde motorspecifieke criteria zoals gemiddelde snelheid, tankbereik, rijverboden en conditie van het wegdek. In motorfiets-modus geeft de app ook meer gesproken instructies zodat de bestuurder minder afhankelijk is van de instructies op het schermpje en dus de aandacht meer bij de weg kan houden.

De app houdt nog geen rekening met mooie of bochtige routes en is dus vooral geschikt voor het bepalen van de snelste weg van A naar B. Voorlopig is de optie enkel beschikbaar in Oost-Azië, maar vermoedelijk zal Google die binnen afzienbare tijd ook wel uitbreiden naar de rest van de wereld.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.