Honda UK rust straatmotoren uit met gps-tracker

De motordiefstallen in de UK swingen al langer de pan uit. Honda UK en Datatool hebben daarom de handen in mekaar geslagen. Ze bieden vanaf nu gratis gps-trackers aan bij aankoop van een Honda straatmodel in de UK. Honda UK wordt daarmee de eerste fabrikant die motoren met gps-tracker gaat aanbieden

Motordiefstallen in de UK zijn een ware plaag. Als je niet met geweld van je motor gedwongen wordt, dan halen dieven hem wel uit je garage of van je oprit, vaak gewoon op klaarlichte dag. Om de motordiefstallen te helpen bestrijden, biedt Honda UK vanaf nu gratis volgapparatuur aan bij de aanschaf van alle straatmodellen in het gamma. Met zo’n gps-tracker kan je bijhouden waar je motor zich bevindt. Bij diefstal kan het de politie helpen om je motor te recupereren. Volgens Honda kan dat dankzij de TrakKING Adventure-systeem van Datatool zelfs in 90% van de gevallen een teruggevonden motor opleveren.

Daarnaast kan je de TrakKING Adventure tool, zoals de naam suggereert, ook gebruiken om een gedetailleerd reisoverzicht te krijgen. Elke rit wordt automatisch geüpload naar de cloud. Via de app kan je ritten ook gaan delen en vergelijken met je vrienden.

Het TrakKING Adventure systeem kreeg het Thatcham Quality Assured label in de UK en is ook erkend als een Police ‘Secured by Design’ product. Dat betekent dat het voldoet aan de hoge normen die door de politie in de UK zijn gesteld om de criminaliteit te verminderen en te voorkomen.

Neil Fletcher, hoofd van motorfietsen bij Honda UK, liet weten in het persbericht: “Dit baanbrekende veiligheids- en beveiligingsinitiatief is een langdurige Honda-verbintenis om gemoedsrust te garanderen voor eigenaars van een Honda straatmotor.”
“Het plaatsen van een gps-tracker zoals het TrakKING Adventure systeem is een belangrijk afschrikmiddel, dat door verzekeringsmaatschappijen gunstig wordt beoordeeld en ertoe kan leiden dat bij diefstal ongeveer 90% van de fietsen aan hun eigenaar wordt terugbezorgd. Voor motorrijders, dealers en verzekeraars is het een win-win-scenario.”

Het TrakKING Adventure systeem kost in de UK 349£ (een kleine 400€) en Honda UK dekt de kosten van de apparatuur en installatie. Het je een oudere Honda en wil je het systeem ook laten installeren, dan biedt Honda je een mooie korting. De abonnementskosten moet je wel nog zelf betalen (ongeveer 10£ – 11€) per maand. Het systeem werkt in heel Europa, dus Britse Honda-rijders kunnen met een gerust gemoed op pad.

Benieuwd of ze dit bij Honda ook gaan doortrekken naar het Europese vasteland.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.