Bol d’Or op 14, 15 en 16 september

Fans van endurance races kunnen zich weer stilaan gaan klaarmaken voor het mooiste event van het jaar op het Circuit Paul Ricard. Op 14, 15 en 16 september wordt daar 82e editie van de Bol d’Or gereden. Dit jaar kreeg het circuit bovendien een volledige renovatie naar Formule 1-standaarden.

In 1922 organiseerde Eugene Mauve de eerste Bol d’Or. Doorheen de jaren verhuisde de wedstrijd naar verschillende circuits: Saint Germain, Fontainebleau, Monthléry, Le Mans. De meest legendarische periode was wel die van 1978 tot 1999 op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet in het zuiden van Frankrijk. Nadien verhuisde de race naar het circuit van Magny-Cours, maar voor het vierde jaar op rij keert de wedstrijd nu opnieuw terug naar het legendarische circuit Paul Ricard.

Nadat in 2016 bekend gemaakt werd dat de Formule 1 naar Frankrijk zou terugkeren en daarbij gekozen werd voor Le Castellet in plaats van Magny-Cours, kreeg het Circuit Paul Ricard het afgelopen jaar in aanloop naar de Formule 1-wedstrijd een volledige renovatie. Goed nieuws ook voor de Bol d’Or die elk jaar aan aandacht wint. Vorig jaar kwamen er gedurende het weekend zo maar even 67000 toeschouwers op af.

Over het hele weekend komen meer dan 500 piloten in actie in 3 wedstrijden. Het event gaat van start op donderdag 13 september met de kwalificaties. Op vrijdag is er dan eerst de Bol d’Argent. Deze 3-uur durende race voor roadsters wordt gevolgd door de eerste manche van de Bol Classic op vrijdagavond. Daarin rijden 2 categorieën: motoren van het bouwjaar tot 1983 en motoren van 1984 tot 1991. Op zaterdagochtend volgt dan de tweede manche van de Bol Classic en om 15u gaat de 24-uurs race van de Bol d’Or van start. Naast de spectaculaire endurance races is er ook heel wat randanimatie met meer dan 100 exposanten en tal van activiteiten.

Info en tickets kan je vinden op de site van Bol d’Or.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.