18 augustus: 6 Heures Moto van Spa-Francorchamps

Op 18 augustus trekt de crème van de Belgische endurance-wereld weer richting Spa-Francorchamps voor de 6 Heures Moto van Spa-Francorchamps. Het is duidelijk dat niemand deze afspraak wil missen,  zeker niet nu de FIM aangekondigd heeft dat het Wereldkampioenschap Endurance in 2020 terugkeert naar het mooiste circuit ter wereld.

Ondertussen hebben al bijna 65 teams zich ingeschreven voor de 6 uren van Spa-Francorchamps. Daarmee is de startgrid van de 2019 editie goed gevuld. De aankondiging dat het Wereldkampioenschap Endurance in 2022 terugkeert naar Spa-Francorchamps zal daar wel voor iets tussen zitten. Deze 6 Heures Moto is dan ook het uitgelezen moment om al eens te komen polsen met het oog op het EWC, of om het niveau alvast te testen. Het zal hoe dan ook voor heel wat spektakel zorgen en er zal op alle niveaus serieus gestreden worden.

Tussen de deelnemende teams en piloten zitten ook dit jaar weer heel wat bekende namen. Zo zal voormalig MotoGP-piloot Xavier Siméon aan de start verschijnen met de Yamaha R1 van het Dunlop Test Team. Hij vormt een duo samen met de Fransman Julien Da Costa. De gele Yamaha van het Dunlop Team, tot in de puntjes geprepareerd door onder andere Steven Casaer, ligt Siméon in ieder geval heel goed en hij kent het circuit van Spa-Francorchamps als zijn broekzak. We mogen er zeker van zijn dat hij voor zijn eigen publiek graag wil schitteren.

Bij de belangrijkste tegenstanders vinden we ongetwijfeld Grégory Fastré, die in Spa de eerste verjaardag van zijn samenwerking met het team Mototech zal vieren en vorig jaar nog winnaar van de 6 Heures. Hij vormt een team met Camille Hedelin en Vincent Lonbois.

Ook Marc Fissette, meervoudig winnaar van 6 Heures de Spa, is weer op de afspraak. Fissette heeft zijn racepak dan wel officieel aan de haak gehangen, maar voor de 6 Heures maakt hij toch graag een uitzondering. Fissette zal samen met Stéphane Mertens en Didier Jadoul racen op de Ducati V4 van het team Ducati Luxemburg. Daarmee zijn ze ongetwijfeld het meest ervaren team in deze 6 Heures.

Maar verlies daarbij ook zeker niet Track Team Zone Rouge Flybike met Michel Nickmans en Philippe Galle op de Yamaha uit het oog. En dan is er nog team Wilbers J&I Racing met Bastien Mackels en Wim Van Den Broeck.

Een zaak is zeker: de start grid is een mooie verzameling van de beste Belgische endurance racers. Het belooft dan ook een heel interessante wedstrijd te worden.

Wil je er graag bij zijn op 18 augustus? Info en tickets vind je op de website van de 6 Heures Moto van Spa-Francorchamps.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.