Norton presenteert Superlight: 106,5pk, 75Nm, 158kg

Na de indrukwekkende V4SS’en en een Atlas 650 Scrambler heeft Norton nog een derde nieuwigheid voor ons in petto. De Superlight is een lichte sportmotor op basis van de 650cc paralleltwin van het merk en past daarmee perfect in de IOM TT Lightweight klasse.

Net zoals de Atlas zal deze Superlight beschikken over een twin die eigenlijk de voorste helft van het V4 motorblok uit de V4SS moet voorstellen. Het twinnetje komt in de sportvariant wel wat krachtiger voor de dag met 106,5 pk, wat meer dan voldoende is om 158 kilo drooggewicht aan te drijven. Daarbij komt nog dat de Norton is uitgerust met alle moderne elektronische snufjes, van een up/down quickshifter tot groot TFT dashboard, 3 rijmodi, 6-assige IMU, tractiecontrole, etc. De vering komt van bij Öhlins (NIX30 vork + TTXGP schokbreker) terwijl Brembo M50 monoblocs aanlevert. Een full carbon kuip, tank, BST wielen, enkelvoudige achterbrug en prachtige (optionele) full titanium race uitlaat (-6kg, +6pk) maken het plaatje helemaal af.

Het strafste van al: de Superlight zou 19.950 pond moeten kosten, wat ontzettend laag is gezien het pretspul dat op deze motor zit. Of het gaat om de prijs van een straatlegale machine, dan wel een circuit raspaardje is niet bekend, maar we gokken op het laatste.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.