Norton naar Isle of Man met Peter Hickman en John McGuinness

Het Britse motormerk Norton pakt op de Isle of Man TT uit met een dreamteam. De snelste man ooit op het eiland, Peter Hickman, zal plaatsnemen op de Superlight in de Lightweight-klasse naast TT-legende John MvGuinness en sterke nieuwkomer Davey Todd.

McGuinness zal ook bij de superbikes uitkomen op de Norton V4. Voor hem is het de terugkeer naar het eiland na een zware crash in de NW200 twee jaar geleden. Nadat er enkele weken geleden nog het gerucht de ronde deed dat Norton failliet zou zijn, is deze aankondiging een immense opsteker voor het merk en de Britse motorsport.

Met name de aankondiging van Peter Hickman op de Superlight is groot nieuws. Hickman was vorig jaar de grote winnaar en hoewel de Superlight motor zich nog moet bewijzen, liggen de verwachtingen dus hoog. Norton topman Stuart Garner geeft aan dat hij echt in de Lightweight-klasse gelooft: “We hebben niet voor niets een sterk team uitgezocht. Ik denk dat de 650 twins echt opnieuw een niche kan worden zoals de 250 tweetakten dat vroeger waren. Verder is het een nieuwe motor en een nieuw modelplatform, dus als we nu meteen hoog scoren, dan zit de basis goed.”


Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.