Kevin Viellevoye wint eerste ronde in BK supermoto

Zondag 17 maart werd op het circuit Jules Tacheny in Mettet het startschot gegeven van het Belgisch Kampioenschap Supermoto en de Benecup 2019. Kevin Viellevoye veroverde de eerste plek gevolgd door Lionel Deridder en Romain Kaivers.

De openingsronde van het Belgisch Kampioenschap Supermoto en BeNeCup, georganiseerd door RUMESM (Royal Union Entre Sambre et Meuse), in samenwerking met de BMB, was met 185 geregistreerde piloten compleet volzet. Nogmaals het bewijs dat deze discipline met een afwisseling van asfalt- en offroad secties razend populair is.

Bij de Prestiges domineerde Kevin Viellevoye (nr.44), de 2018-kampioen van België en de Benecup, alle races van de dag. Voor hem begon het nieuwe seizoen waar hij het 2018-seizoen eindigde: op het hoogste schavotje! Lionel Deridder stond als tweede op het podium, terwijl Romain Kaivers de top drie voltooide. Xavier Siméon, de Zelos/Classic 21 piloot die dit jaar aan het nieuwe wereldkampioenschap MotoE meedoet, nam deel met een Yamaha YZF450 en eindigde op een respectabele 4e plaats. De in Superfinale van de Prestige-categorie stond hetzelfde trio op het podium.

Het circuit van Mettet fungeerde uiteraard als gastheer van de eerste ronde van het Belgisch kampioenschap. Het is dan ook al meer dan 30 jaar de thuisbasis van de Coyote Superbiker, én heel de winter door worden er succesvolle Trackdays Supermoto georganiseerd. Na deze eerste wedstrijd volgen nog 9 rondes verspreid over België en Nederland.

Noteer tenslotte nog deze 2 afspraken op het Circuit Jules Tacheny:

  • Bikersland, het grootste motorfestival in België, opent van 8 tot 10 juni 2019
  • De 33e Coyote Superbiker vindt plaats van 11 tot 13 oktober 2019

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.