Norton lanceert nieuwe 650cc scrambler: ‘Atlas’

Norton heeft zopas de nieuwe Atlas voorgesteld, een 650cc paralleltwin Scrambler. Het is de eerste ‘niet-superexclusieve’ Norton sinds het merk een heropstart maakte.

De nieuwe Atlas Nomad is een scrambler voor stadsgebruik, terwijl de Atlas Ranger een iets stoerdere offroader moet zijn. Beide motorfietsen worden aangedreven door een tweecilinder die ontwikkeld werd als één helft van Nortons recent gelanceerde V4. Het opvallendste aan de Atlas is zonder twijfel zijn prijskaartje. De Nomad is beschikbaar voor 9995 pond (11.450 euro), terwijl de Ranger er 11.995 (13.700 euro) moet kosten. Ettelijke duizenden euro’s goedkoper dan de andere Nortons in het gamma.

Met een drooggewicht van 178 kilo en 84 pk / 63 Nm  valt de Norton perfect in het rijtje populaire hipster-scramblers die we de laatste jaren gepresenteerd kregen, al is dit voor een kleine fabrikant als Norton uiteraard wel een flinke prestatie.

“Dit is een game-changer,” klinkt het bij CEO Stuart Garner. “We willen er zo’n 2000 maken in het eerste productiejaar.”

Ambitieuze plannen dus, en we zijn benieuwd of deze middenklasser ook zijn weg naar de Benelux zal vinden.

                

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.