Casey Stoner en Ducati zetten punt achter samenwerking

Meervoudig MotoGP kampioen Casey Stoner zal volgend jaar geen testwerk meer doen voor Ducati. De samenwerking liep sinds 2016 en draaide grotendeels rond de ontwikkeling van de Desmosedici GP,  Panigale V4 en V4R.

Casey Stoner kon als Ducati ambassadeur steeds op veel belangstelling rekenen, zowel op race-evenementen als tijdens de World Ducati Week. De Australische kampioen viel in de smaak bij Ducatisti van over de hele wereld en CEO Claudio Domenicali  bedankt hem dan ook voor de voorbije drie jaren: “Casey’s technische steun en suggesties in samenwerking met de fabrieksrijders en Michele Pirro hebben Ducati naar een hoger niveau getild en ook zijn advies betreffende onze productmotoren was zeer nuttig. We wensen Casey en zijn familie dan ook veel geluk in de toekomst, hij zal voor altijd in de harten van alle Ducatisti blijven.”

Stoner op zijn beurt bedankt Ducati voor alle mooie herinneringen en hun steun na zijn carrière. “Ik heb oprecht genoten van de sfeer onder Ducatisti en ben erg blij met de verbeteringen aan het Desmosedici GP pakket. Ik wens het team dan ook alle succes in de toekomst.”

Over de toekomstplannen van Stoner werd nog niets gezegd, al durven we wel stellen dat we hem nog regelmatig in de MotoGP paddock zullen zien verschijnen. Gezien zijn bijdrage aan de Desmosedici en ook de indrukwekkend snelle testrondjes die hij vorig seizoen nog afwerkte, kunnen we ons voorstellen dat ook andere teams geïnteresseerd zijn in Stoners feedback.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.