Nieuwe 2017 Honda CB1000R?

Een nieuwe patentaanvraag wakkert speculaties aan voor 2017.

Is Honda eindelijk wakker geschoten? Je zou durven denken van wel. Na enkele erg magere jaren van weinig begeesterende modellen -toegegeven, met enkele uitzonderingen- lijkt het er op dat we ons aan een paar coole dingen mogen verwachten.

De CB1000R moet inmiddels veel andere supernakeds naast zich dulden.
De CB1000R moet inmiddels veel andere supernakeds naast zich dulden.

Eerder schreven we al over een mogelijke RVF1000 circuitbike die een stuk technologie van de onbetaalbare RCV-213-S zou lenen, terwijl er ook aanwijzingen zijn voor een gloednieuwe straatgerichte Fireblade.

Volgens Visordown zouden de Japanners echter nog een stap verder gaan en hun voorbijgestreefde CB1000R ook updaten. Toegegeven, de aanwijzingen hiervoor zijn erg vergezocht, al zou een update voor de snelle nakedbike wel steek houden. De Engelsmannen baseren hun theorie namelijk op onderstaande foto.

Is deze 160cc naked de sleutel tot Honda's toekomstige supernaked?
Is deze 160cc naked de sleutel tot Honda’s toekomstige supernaked?

Die stamt af uit een Honda-patentaanvraag voor een 160cc opstappertje, al blijkt het onmogelijk om meer info over deze motorfiets te vinden. Belangrijker dan dat: de styling wijkt compleet af van eender welke andere Honda, en dat kan een indicatie zijn voor de toekomstige motoren van het merk.

Vooral de lage -durf het geen Sugomi noemen!- koplamp springt in het oog, naast de uitgesproken zijpanelen. We zijn alvast erg benieuwd of we deze trend in de toekomst ook tegenkomen op volwassen Honda’s voor de Europese markt.