Superbike Drift kampioenschap in Frankrijk (filmpje)

In Frankrijk wordt er voor het eerst een Superbike Drift kampioenschap georganiseerd. Stuntrijders zullen elkaar tijdens verschillende manches bekampen en in tegenstelling tot bij andere motorsporten, draait het hier niet enkel om snelheid.

Driften, oftewel het gecontroleerd laten uitbreken van je achterwiel is een discipline die vooral bekend is bij stuntrijders en die eigenlijk kwam overwaaien uit de Japanse auto-scene.

In Frankrijk is het echter heel populair en met de steun van hoofdsponsor Freegun -bekend van de Suzuki GSR750 Freegun, maar ook als onderbroekenmerk- wordt er nu een kampioenschap opgericht met verschillende manches. De eerste zal 12 en 13 maart plaatsvinden in Nice.

Maar hoe kan je nu winnen als het niet om snelheid gaat?

De piloten worden beoordeeld op hun stijl, hellingshoek en snelheid en er mogen slechts 16 rijders deelnemen per manche. Elke wedstrijd wordt onderverdeeld in rechtstreekse eliminatieduels tussen twee rijders.

 

Elke run wordt beoordeeld door een jury, al zijn er ook objectieve beoordelingscriteria: een val, een inhaalmanoeuvre voor de eerste bocht, buiten de piste gaan, een voet aan grond zetten of grip hebben in één van de aangeduide driftzone’s is meteen goed voor een nulscore.

superbike-drift

Meer info op www.superbikedrift.com