KTM vervangt Yamaha bij Tech3 vanaf 2019

Het hing al even in de lucht, en nu werd het ook officieel bevestigd: KTM gaat vanaf 2019 in zee met het Tech3 team van Hervé Poncharal.

Na de recente bekendmaking dat de wegen van Tech3 en Yamaha na 2018 zouden scheiden, staken er her en der al geruchten de kop op. Poncharal had niet onder stoelen of banken gestoken dat hij de overjaarse modellen van Yamaha wilde inruilen voor het echte fabrieksspul. Dat dat nu het Oostenrijkse geweld van KTM zal worden, is niet eens een verrassing.

KTM liet het vorige seizoen al zien dat ze klaar waren om bij de grote jongens mee te rijden door bij het eerste seizoen in de MotoGP al meteen zeven top tien finishes te behalen. Door de krachten te bundelen met het Tech3 team verstevigen ze hun positie op de grid met 4 gelijkwaardige KTM RC16 machines en halen ze er meteen de jarenlange ervaring van een sterk satellietteam bij.

Ook de positie van wonderkind en Rookie of the Year Johann Zarco zal wel een rol gespeeld hebben. In een interview liet Poncharal weten dat hij het jammer vond dat er vanuit Yamaha niet meer ondersteuning kwam zoals dat ook gebeurt bij HRC met Cal Crutchlow en Ducati met Danilo Petrucci. Met de volle fabrieksondersteuning die ze nu van KTM zullen krijgen, lijken ook de kansen van Zarco te stijgen. Wordt wederom vervolgd…

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.