H-D West Flanders wint Custom King Benelux

De winnaar van de Battle of the Kings – de custom bike build-of voor Harley-Davidson dealers – in de Benelux is bekend. Afgelopen week werd op de Motorbeurs Utrecht de groene ‘80s racer van H-D West Flanders tot Custom King Benelux gekroond.

De Battle of the Kings gaat dit jaar voor het eerst wereldwijd en er hebben zich maar liefst meer dan 200 dealers uit 25 landen ingeschreven. De regels zijn simpel: customize een 2018 Harley-Davidson Dark Custom model en maak er iets bijzonders/moois/unieks van. Het maximale customization budget is €6.000 (excl. btw) en het eindresultaat moet straatlegaal zijn.

H-D West Flanders koos voor een XL1200CX Roadster. Monteur Nico Naeye ging voor de herkenbare dragster race look uit de jaren ’70 tot ’90. Zijn creatie gooide hoge ogen bij het stemmende publiek en haalde zo de top 3 terecht, samen met de motoren van H-D Mons en H-D Motor Saloon Rotterdam. Tijdens de Benelux-finale op de Motorbeurs Utrecht koos de vakjury, bestaande uit Bart Verhoeven (MotoMe), Randy van der Wal (KicXstart), Rik Romkes (Madpac) en Ben Kennepohl (BigTwin), de racer van H-D West Flanders uiteindelijk tot winnaar.

H-D West Flanders-eigenaar Wesley Mahieu kon zijn geluk niet op: “We hadden al twee keer op het podium gestaan. Twee jaar geleden werden we derde, vorig jaar tweede. Het werd dus wel tijd dat we hem wonnen! Opnieuw hadden we zeer waardige tegenstanders, met creaties die ik echt fantastisch vond. Het was dus geen uitgemaakte zaak dat we zouden winnen. Maar ik ben heel blij dat we hem hebben, het team onder leiding van Nico heeft het geweldig gedaan. Nu op naar de finale in Milaan!”

 

De creatie van monteur Nico Naeye en eigenaar Wesley Mahieu doet later dit jaar op de EICMA in Milaan een gooi naar de ultieme bekroning: Harley-Davidson Custom King 2018. Over de vraag of Mahieu komend jaar zijn titel verdedigt is hij stellig: “We hebben nog een mooi idee voor een custom over, dus ja, ook komend jaar zijn we er zeker bij!”

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.