Yamaha en Tech 3 uit mekaar in 2019

Het nieuws over Yamaha Tech 3 blijft binnenstromen. Zo kwam vanochtend het bericht dat de wegen van Yamaha en Tech3 na het seizoen 2018 zullen scheiden.

Na 20 jaar komt er in 2019 dus een einde aan de samenwerking tussen de Japanse constructeur en het Franse team. Naar eigen zeggen, kregen Hervé Poncharal en zijn team een aanbod waar ze al sinds de oprichting naar uitkijken en dat ze niet konden weigeren. “Tech 3 is een klein team dat voortdurend naar de toekomst moet kijken en alle opties in overweging moet nemen”, aldus de Franse team manager. Met welke constructeur ze dan in zee zullen gaan, werd nog niet bekend gemaakt, maar we kunnen ons wel inbeelden dat het dan om prototypes in ontwikkeling zal gaan, en geen overjaarse modellen zoals de motoren die Tech 3 tot nog toe van Yamaha leaste.

Poncharal benadrukte wel dat het Tech 3 team in 2018 nog alle registers zal opentrekken om zo goed mogelijk te presteren. Johann Zarco en Hafizh Syahrin zullen tot de laatste ronde in Valencia vechten voor de top posities.

Bij Yamaha bekijken ze nu de opties om met een satelliet-team aanwezig te blijven en in welke vorm dit dan zal zijn.

Wordt zeker en vast vervolgd!

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.