Koopje van de week: Yamaha YZF-R1 GYTR 20th Anniversary Edtion

Eind vorig jaar presenteerde Yamaha de YZF-R1 GYTR, de ’20th Anniversary Edition’ van de R1. Om die verjaardag te vieren, bracht Yamaha deze speciale versie uit, gelimiteerd op 20 stuks, één voor elk jaar dat de R1 al bestaat. De motoren werden in maart bij de nieuwe eigenaars geleverd en nummer 4 uit de reeks staat nu te koop op eBay.

De 2019 YZF-R1 GYTR ’20th Anniversary’ is een exclusief stukje motorgeschiedenis. Deze exclusieve motorfietsen werden door het officiële Yamaha Racing Team samengesteld, grondig getest en afgestemd op de nieuwe eigenaar. Als eerbetoon kreeg de motor dezelfde kleurstelling als de motor waarmee het Yamaha Factory Racing Team een vierde opeenvolgende overwinning van de Suzuka 8 Hours behaalde. Daarmee verbrak het team hun eigen record.

De YZF-R1 GYTR is de ultieme circuitfiets, volledig gericht op topprestaties. Elke motor heeft een nummer gegraveerd in de kroonplaat en komt met een certificaat van echtheid. Zo ook deze nummer 4 die nu te koop staat.

De motor staat te koop bij The Bike Specialists, een motorspeciaalzaak in Sheffield, Groot-Brittanië. De vraagprijs: £55.980,- oftewel zo’n €64.400,-.This image has an empty alt attribute; its file name is 6228_kaw_z900_fb_post_900x900.jpg

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.