Dit is de nieuwe Saroléa N60 MM.01

Saroléa hoeven we aan trouwe lezers van deze website niet meer voor te stellen. De Belgische elektrische superbike vergaarde roem op het eiland Man, al werd het het laatste jaar wel erg stil. Hoog tijd voor een update, én een nieuwe motorfiets. MaxxMoto kreeg een voorproefje…

Foto’s (C) Jonas Roosens

De N60 MM.01 is het resultaat van een samenwerking met The Mighty Machines die het over een compleet andere boeg gooit dan de racerij waar Saroléa tot nog toe mee bezig was. De gebroeders Robbens – de grondleggers van het nieuwe Saroléa – willen de elektroracer immers in (exclusieve, beperkte) productie brengen en dan mik je met zo’n speciale machine best op een welgesteld cliënteel.

Bijvoorbeeld de cafe racende ‘don’t call us hipsters’ die je terugvind op de customshows in The Bike Shed (Londen) en waar de motor volgende week globaal voorgesteld wordt. The Mighty Machines is een bont gezelschap van creatievelingen die focussen op ‘gentlemen lifestyle’ en zij zorgden dan weer voor wat extra aankleding rond en op de motor. Niet alleen werd er gedacht aan een exclusieve Hedon full carbon helm, maar Café Costume zorgde voor een crashbestendig maatpak en Studio Blade ontwierp er zelfs een exclusief mes bij. Prachtige collectorsitems, net zoals de Saroléa zelf. Het geheel wordt in een gelimiteerde oplage van 20 stuks verkocht en het prijskaartje, tja, if you have to ask

69.000 euro ex(!) B.T.W. is niet niks, al moeten we in de eerste plek fier zijn dat we dit soort vakmanschap in België terugvinden. Zowat elke motard hoop dat Saroléa met de nieuwe nakedbike een succes te pakken heeft en wie weet zou er op een dag wel eens een toegankelijker model uit kunnen voortkomen. Tot die tijd is het nog kwijlen op de plaatjes van de Manx en de nieuwe N60 die niet toevallig vernoemd werd naar de baan in Oudenaarde vlakbij het Saroléa hoofdkantoor.

De nieuwe nakedbike is net zoals het racemodel een design van Serge Rusak en qua technische specificaties zien we geen grote vernieuwing. Het is duidelijk dat de focus puur op het ontwerp lag al blijft een vermogen van 120kW natuurlijk indrukwekkend voor een e-bike.

Klik om te vergroten

Hieronder geven we nog het volledige persbericht van deze voorstelling mee en wie het hele pakket zelf eens in het echt wil aanschouwen kan de hele maand juni terecht in de Reyndersstraat 26 in Antwerpen bij showroom Twenty 8.

Persbericht

 
Saroléa: de levende Belgische motor-legende 


De N60 MM.01, een volledig elektrische wegmotor van het herrezen Belgischmotormerk Saroléa is het fundament van de collab van The Mighty Machines. “Deze superbike is grotendeels gebaseerd op de racemotor waarmee de broers Torsten en Bjorn Robbens de come-back van Saroléa realiseerden in de TT Zero op het eiland Man”, legt co-founder Jeroen-Vincent Nagels uit. Met de hulp van Saroléa’s huisdesigner Serge Rusak werd een streetfighter-versie ontworpen volgens de normen en waarden van The Mighty Machines met onder andere een vermogen van 120kW (163PK), een rijbereik van 330 kilometer en een spurt naar 100 km/h binnen de 3 seconden. Alle Saroléa motorfietsen worden net zoals het vorige model, de Manx7, aangestuurd door WAIZU, het automotive AI platform ontwikkeld vanuit een verregaand partnership tussen Sarolea, het Gentse ML6  en Google. 

Rijden in stijl met Café Costume: in maatpak op de moto

Dat The Mighty Machines de MM.01 collab voornamelijk opbouwden rond Belgisch talent bewijst ook hun samenwerking met Café Costume. Dit innovatieve fashionlabel – opgericht door Bruno, Saskia en Angélique Van Gils – slaagde erin het maatpak weer in het hedendaagse straatbeeld te brengen. “We benaderden Bruno Van Gils met de vraag of er een manier zou bestaan om motorbescherming te integreren in een maatpak, dit werd immers nog nooit eerder gedaan! Bruno zag dit onmiddelijk als een uitdaging en nam de handschoen op”, vertelt Jeroen-Vincent Nagels. In de zoektocht naar de meest geschikte protectoren om in het pak te integreren kwamen The Mighty Machines uiteindelijk uit bij een ander innovatief Belgisch bedrijf: AXOC technologies

Heroine MM.01: Trendy retro helm voor een ‘heet hoofd’

Voor de volgende logische stap na de ontwikkeling van een stijlvol ‘biker suit’ namen The Mighty Machines in Milaan contact op met Hedon Helmets. Toeval of niet maar deze gevestigde waarde in de custom motorwereld werd mede opgericht door Reginald Flint, een in London wonende Belg! “Het doel was om een stijlvolle helm te creëren die perfect matcht met een maatpak. En liefst net als de Saroléa gemaakt van carbonfibre”, legt creative director Joop Wanten uit. “Volgens Reg ​is het probleem met de meeste motorhelmen dat ze er een beetje, nou ja, heel erg vreselijk uitzien. Gelukkig is Hedon op vlak van design de laatste jaren de referentie geworden, en is The Mighty Helmet (de zogenaamde ‘Heroine MM.01’) de meest luxueuze creatie van het merk tot nu toe”, aldus Joop Wanten. 

Studio Blade staat op scherp: staaltje vakmanschap vertaald in prachtig design object

Om in lijn te blijven met de absolute gentleman lifestyle kozen The Mighty Machines tenslotte voor een serie exclusieve bijpassende “every day carry knives” van de hand van Dimitri Turcott, meester bij Studio Blade. Hij ging aan de slag met de materialen die ook gebruikt werden voor de Saroléa zoals carbonfibre, titanium maar daarnaast ook met hoogwaardig Damascusstaal waarin het profiel van elektrische golven schuilt. 

Messcherpe luxe-pakketprijs

Het exclusieve MM.01 pakket bestaande uit de Saroléa, de Café Costume ‘biker suit’, de Heroine MM.01 designer helm en het ambachtelijk vervaardigde mes van Studio Blade heeft ook een exclusief prijskaartje want voor dit alles tel je maar liefst 69.000 euro neer exclusief taksen. De gelimiteerde oplage van 20 Saroléa’s MM.01 kan gepreorderd worden via  The Mighty Machines, hun platform dat op 16 mei wordt gelanceerd. Geïnteresseerden kunnen gans de maand juni de MM.01 collab gaan ontdekken in showroom Twenty 8 (Reyndersstraat 26, 2000 Antwerpen).  Bepaalde items kunnen afzonderlijk besteld worden maar voor meer informatie kan je best een afspraak maken of contact opnemen via ride@themighymachines.com.

This image has an empty alt attribute; its file name is 6228_kaw_z900_fb_post_900x900.jpg

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.