Koopje van de week: ex-WSBK Red Bull Honda Fireblade

Aan alle mooie liedjes komt een einde, zo ook aan de samenwerking tussen het Nederlandse Ten Kate Racing en Honda’s WSBK team. Toch is het niet alleen kommer en kwel, want hierdoor staat er leuk speelgoed te wachten op een gefortuneerde koper.

Waarom gaat het exact? Wel, what you see is what you get. De moto wordt geleverd zoals ermee geracet werd in het WSBK, inclusief alle pretspul dat je maar kan bedenken. Het CBR1000SP2 motorblok werd grondig onder handen genomen door Ten Kate met een Cosworth tuning kit, Magneti Marelli elektronica en Öhlins voorzag haar exclusiefste veren. De remmen komen van bij Nissin en de achterbrug is een Suter die werd aangepast door Ten Kate. Al dit moois staat op Marchesini velgen en – niet onbelangrijk voor de verzamelaars – deze motoren worden verkocht in de Red Bull kuipen zoals ze gebruikt werden tijdens raceseizoen 2018.

EXCLUSIVE FOR SALE! TKR RedBull Honda CBR1000RR SP2Our WorldSBK material will be available from today. The bike will…

Geplaatst door Ten Kate Racing Products op Dinsdag 8 januari 2019

Wat moet dat grapje kosten? 85.000 euro en daarvoor krijg je uiteraard ook een echtheidscertificaat. Wie dat bedrag nog in zijn portefeuille heeft zitten, kan contact opnemen met Kervin Bos via k.bos@tenkateracing.com

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.