EZ Rider: Honda X-ADV Custom (filmpje)

Honda’s X-ADV is niet meteen een logische keuze als basis voor een custom. Toch gingen de jongens van DEUS Milaan er mee aan de slag, en het resultaat is een grappig stukje nineties nostalgie.

Toegegeven: in de lage landen was Honda’s Cub EZ-90 niet meteen een groot succes. Dit kleine scootertje was zo’n typisch excentriek Honda project dat pas na een tijdje een cultstatus verwierf. Steek hem gerust in het rijtje met de Honda Zoomer, Beat, Motocompo, Elite…en nu dus eigenlijk ook de X-ADV. Want hoewel de X-ADV met zijn grotere cilinderinhoud en betere uitrusting mikt op een breder publiek, blijft het een vreemde eend.

De custombouwers bij Deus Milaan legden diezelfde link en gingen aan de slag om de X-ADV uit te rusten met een carbon kuip die exact het lijnenspel van de EZ-90 imiteert. Verder bleef de tuning beperkt, simpelweg omdat de elektronica van de X-ADV nogal moeilijk aan te passen is. Zelfs het aansluiten van de bar-end knipperlichten of het enduro-koplampje bleek al een moeilijke taak omdat de software ze niet herkende.

Wat denken jullie ervan? Leuke knipoog naar de nineties, of misbaksel eerste klas?

       

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.