MotoGP 2017: Spannend tot de laatste snik

Het MotoGP-seizoen 2017 zal de geschiedenisboeken ingaan als één van de spannendste ooit. Er waren veel titelfavorieten, er werden veel mooie prestaties geleverd, maar aan het einde van de dag, kan er maar eentje de snelste zijn.

Met amper 24 lentes is Marc Marquez de jongste piloot ooit geworden om zes wereldtitels op zijn naam te schrijven. De Spanjaard begon met een comfortabele voorsprong in Valencia, al bleef de race spannend dankzij verschillende foutjes van de favorieten. Marquez zocht eerst de grindbak op na een akkefietje met Johann Zarco, al slaagde hij er wel in om zijn motor recht te houden en de race verder te zetten. Andrea Dovizioso zag dit foutje en besloot daarop om tot de limiet te gaan, waarna de Ducati-rijder ten val kwam en zo het kampioenschap besliste.

De race in Valencia werd uiteindelijk gewonnen door een sterk rijdende Dani Pedrosa die nog een leuke strijd voerde met Johann Zarco en dankzij zijn overwinning in het klassement over Valentino Rossi gaat. Rossi moest genoegen nemen met een vijfde plaats, want Alex Rins scoorde uit het niets een vierde plek achter Marc Marquez.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.