Husqvarna Vitpilen 701: Best in show?

Twee jaar. Zo godsgruwelijk lang hebben we moeten wachten vooraleer Husqvarna’s übercoole Vitpilen concept in productie ging. Maar nu is hij er, en het is een pareltje.

Als Ducati een nieuwe superbike voorstelt op de EICMA, dan weet je dat alle andere motoren strijden voor een tweede plek in het wedstrijdje ‘best in show‘. En toch slaagt de KTM-Husqvarna group er met de Vitpilen in om een goede tegenstander te bieden. Hoewel de Vitpilen mikt op een compleet ander segment, scoort hij punten met de combinatie van strak design, cafe racer charmes en het reeds bekende 701 motorblok.

De technische specificaties en prijzen zijn vooralsnog niet bekend, al rekenen we erop dat deze motor zo’n 75pk en 70Nm koppel zal produceren. Meer dan genoeg om mee te kunnen met de meeste middenklasse nakedbikes, maar duidelijk minder extreem dan zijn oranje 790 broertje.

Bovenal is de Vitpilen 701 de belichaming van het nieuwe Husqvarna. Het merk blijft actief als fabrikant van cross- en enduromotoren, al moet het nieuwe straatgamma een aanvulling bieden op KTM’s straatmotoren. Waar de Oostenrijkers mikken op een extremer ‘Ready to Race’- gehalte, focust Husqvarna zich op design en hoogwaardige afwerking. Geniet alvast van de plaatjes.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.