Husqvarna NORDEN 901 gaat in productie

Wat we al van ver hadden voelen aankomen werd nu ook eindelijk officieel bevestigd door Husqvarna: de NORDEN 901 gaat in productie! Daarmee voegt Husqvarna in 2020 een veelzijdige reismotor toe aan het gamma.

De NORDEN 901 conceptbike kreeg al heel wat aandacht op de EICMA en toen er ook nog spypics opdoken was het dus enkel nog een kwestie van tijd. In een persbericht kondigde Husqvarna nu aan dat de NORDEN 901 dus in productie zal gaan.

De NORDEN 901 moet de verpersoonlijking worden van wat ze bij Husqvarna Motorcycles verstaan onder een avontuurlijke motor. Ze noemen het een veelzijdige en breed inzetbare tweecilinder met geavanceerde rijderergonomie.

Bij de presentatie op de EICMA viel het al op dat de NORDEN 901 een opvallende styling kreeg, een beetje in lijn met de Vitpilen en Svartpilen. Modern maar tegelijk toch ook met een retro flair. Qua prestaties zal het alles behalve een retro motor worden. Husqvarna kan daarbij teren op de jarenlange rally-ervaring én de KTM-technologie.

Volgens het persbericht moet deze NORDEN 901 een veelzijdig en toegankelijk pakket worden met een motor die licht en toch krachtig aanvoelt. Perfect inzetbaar dus voor dagelijks woon-werkverkeer, grote avonturen en alles daartussenin.

Verder zijn ze bij Husqvarna nog spaarzaam met de specs, en de release-datum.

  • Slanke en lichte avontuurlijke motorfiets
  • 889,5 cc parallelle twin-motor speciaal afgestemd voor avontuurlijk gebruik
  • Perfecte balans tussen offroad-prestaties en toervermogen
  • 21 “voorwiel, 18” achter
  • Hoogwaardige WP-vering

Niets dat we nog niet wisten.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.