Spypic: Husqvarna Norden 901

Nog geen 3 weken geleden pakte Husqvarna op de EICMA uit met het Norden 901-concept. Toen met de nadruk op concept. Maar kijk, soms kan het snel gaan, want ondertussen werd er al een testversie gespot in het wild.

Het Norden 901-concept was wel de grootste blikvanger op de Husqvarna-stand in Milaan. Husqvarna legde er vooral de nadruk op dat het om een concept ging en dat er nog geen sprake was van een productieversie. Daarbij viel het wel op dat dit concept er behoorlijk productieklaar uitzag. Op zich is dat niet zo verwonderlijk. Het is dan ook in sé een KTM 790 Adventure R, met het 890cc motorblok van de nieuwe Duke. Gooi daar wat anders gestyled kuipwerk bovenop, et voilà! Het vermoeden was dan ook dat het enkel een kwestie van tijd zou zijn voor we die Norden 901 in testmodus te zien zouden krijgen.

Echt lang hebben we niet moeten wachten op die spyshots. De testfiets die nu gespot werd, lijkt dan ook behoorlijk hard op de concept-bike van de EICMA. De benzinetank ziet er wat anders uit en de valbescherming vooraan ontbreekt nog. Er zit nu wel een kofferrek op en een andere uitlaat. Het opvallendste verschil zit hem in de extra verlichting. Het lijkt erop dat de opvallende extra lampen, die bij de conceptbike nog op de valbescherming gemonteerd zaten, nu mee in het kuipwerk geïntegreerd zullen worden.

Bij de onthulling 3 weken geleden konden we al niet wachten op de productieversie. Nu lijkt het erop dat de vraag niet is of, maar wel wanneer we hem mogen verwachten. 2020 misschien?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.