Anthony West geschorst na positieve dopingtest

De Fédéreation Internationale de Motocyclisme (FIM) heeft bekend gemaakt dat ze Anthony West, World Supersport piloot, voor onbepaalde tijd schorsen wegens een positief afgelegde dopingtest.

Anthony West zou tegen de lamp gelopen zijn na de World Supersport wedstrijd die op 8 juli gereden werd op het Misano World Circuit Marco Simoncello. In het urinestaal van de 37-jarige Australiër werd een niet-naderbenoemde verboden substantie gevonden. Dat maakte de FIM donderdagavond bekend. West wordt daardoor per direct uitgesloten van deelname aan alle wedstrijden die door de FIM georganiseerd worden.

West had bij de dopingtest te horen gekregen dat hij binnen de 2 weken op de hoogte gebracht zou worden bij een positieve test. Geen nieuws was goed nieuws. Vorige donderdag, goed 2 maanden na de test en aan de vooravond van het raceweekend in Portimao, kwam dan het bericht van de FIM. West’s eigen EAB Antwest Racing team had daardoor niet de kans om vervanging te zoeken en moest forfait geven voor de race.

De Australiër, die eerder al eens een schorsing kreeg voor doping, reageerde aangeslagen op het bericht: “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik heb twee keuzes: of ik beken iets dat ik niet heb gedaan, of ik vecht de uitspraak aan. In 2013 was ik in overtreding na het nemen van een voedingssupplement waarvan ik me niet realiseerde dat het een verboden stof bevatte. Ik gaf mijn fout toe en accepteerde mijn straf. Ik stopte met het nemen van voedingssupplementen uit angst voor een test. Nu slaag ik weer niet voor een test en ik heb geen idee waarom. We onderzoeken de beste en snelste manier om verder te gaan. Ik wil gewoon dat deze situatie wordt opgelost. In bijna twintig jaar in de Wereldkampioenschappen heb ik nooit stoffen gebruikt om mijn prestaties kunstmatig te verbeteren.”

Anthony West heeft nog wel het recht om een tegenexpertise te vragen van het b-staal.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.