Kawasaki ZX-6R: Alle techspecs en prijskaartje vanaf 11.799 Euro!

Kawasaki wil met de ZX-6R het supersportsegment nieuw leven in blazen. Hoewel de motor misschien niet de grote vernieuwing is t.o.v. de ZX-636R van enkele jaren terug, heeft hij toch een stevige troef in huis: het prijskaartje.

Met een prijs van 11.799 euro voor de basisuitvoering en 11.999 voor de KRT kleurstelling, mag het gezegd dat de nieuwe Ninja wel erg goedkoop is. Veel vergelijkend materiaal is er uiteraard niet, dus kijkt iedereen meteen naar Yamaha’s YZF-R6 die in België 14.599 euro moet kosten.

Intussen heeft het BSB trouwens al toegezegd dat de nieuwe ZX-6R ondanks zijn 36 extra cc’s zal toegelaten worden in het kampioenschap en het zou ons niets verbazen mocht dit ook in de world supersport klasse van toepassing zijn.

Hieronder vind je nog alle technische info en het persbericht terug.

Persbericht

De nieuwe Kawasaki Ninja ZX-6R was een grote verrassing tijdens de AIMExpo. In aansluiting op de introductie tijdens de AIMExpo, maakt Kawasaki nu de prijzen bekend voor de Benelux.

Ninja ZX-6R 636

De kracht van de Ninja ZX-6R is zijn fantastische motorblok. Het vergroten van de cilinderinhoud heeft in de 600 klasse heel veel invloed op het vermogen en met name het koppel van het blok. Hierdoor is de motor naast super sportief ook goed en comfortabel te gebruiken op de straat. De fameuze ZX-6R 636 krijgt voor 2019 een aangescherpt design, LED koplampen, het KQS Quick Shift systeem en een nieuw ontworpen dashboard. De vernieuwde gearing zorgt hiernaast voor een nog snellere acceleratie. 

Superscherpe prijzen voor de nieuwe Ninja ZX-6R 636

De Ninja ZX-6R 636 is leverbaar vanaf eind november, met een vanaf prijs van € 11.799,-, maar liefst € 2.000,- scherper geprijsd dan het voorgaande model uit 2016! 

Henk Salomons, General Manager Kawasaki Benelux: “ De nieuwverkopen in het supersport segment staan al jaren onder druk, dus het lijkt alsof deze klasse minder interessant is voor fabrikanten. Echter, het aandeel van supersports in gebruikte motoren is onverminderd hoog. We hebben dus gemeend om in samenwerking met de fabriek en onze dealers tot een zeer aantrekkelijke prijs te komen om klanten een perfect alternatief te bieden. Ik denk dat onze missie geslaagd is. De Ninja ZX-6R is een super pakket, een hi-tech ras supersports met het meeste vermogen en koppel in zijn klasse, Ninja quality nu voor een onvoorstelbare consumentenprijs!”

De nieuwe Ninja ZX-6R staat vanaf eind november bij uw Kawasaki dealer.

Ninja ZX-6R – Black: € 11.799,-

Ninja ZX-6R – KRT Edition: € 11.999,-

Kijk voor meer informatie op www.kawasaki.be

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.