Federale politie kiest voor BMW

Na de lokale politie en de militaire politie, kiest nu ook de federale politie voor BMW’s. BMW Motorrad levert vandaag 29 BMW R 1200 RT’s, als onderdeel van een raamcontract dat loopt tot 2021. Daar bovenop kiest de politie na een vergelijkende studie voor de oranje systeemhelm van BMW Motorrad.

Via een tender deed de federale politie een oproep naar een nieuwe motorfiets. Daar kwam uiteindelijk de BMW R 1200 RT (125Nm, 125pk) als beste uit en de federale politie sloot daarop een raamcontract af met BMW Motorrad. Dat betekent dat naast de 29 nieuwe BMW R 1200 RT’s die vandaag geleverd worden, alle andere nieuwe motoren de komende 3 jaar R 1250 RT ’s zullen worden.

Ombouw op politie-maat

De nieuwe motorfietsen zijn heel duidelijk te herkennen aan de extra fluorescerende onderdelen, die de zichtbaarheid en dus veiligheid van de agenten vergroot. Zo zijn er vooraan en achteraan grote fluo-oranje reflectoren aangebracht en ook op de zijkant is er aan extra zichtbaarheid in het donker gedacht door het witte vak rond het letterwoord ‘politie’ ook een fluo sticker mee te geven. Verder zijn ook alle nodige toebehoren voor politionele diensten ingebouwd, van blauwe zwaailichten en sirene tot een krachtige communicatiemodule.

“In het drukke verkeer van vandaag is een snelle interventie vaak van levensbelang. Wij willen ervoor zorgen dat onze Belgische politiediensten dit met een krachtige en comfortabele motor kunnen doen, die ook nog eens bijdraagt aan de veiligheid van de bestuurders,” zegt Marc De Groof, Algemeen Directeur van BMW Motorrad Belux. “In totaal zijn er vandaag reeds zo’n 54 BMW R 1200 RTs opgeleverd. De politie zal ook de overstap maken naar de BMW R 1250 RT met BMW shiftcam technologie. Na de technische ombouw hopen we de eerste van die reeks te kunnen leveren in februari.”

Ook helmen van BMW Motorrad

De logistieke directie van de politie heeft in oktober ook zijn keuze bevestigd voor de BMW Motorrad Systemhelm, om zo alle federale, lokale en militaire politiediensten van een nieuwe motorhelm te kunnen voorzien. Deze helmen van de nieuwste generatie voorzien onze ordediensten van een grotere zichtbaarheid dankzij de felle oranje kleur. Ze zullen uitgerust worden met een geïntegreerd audiosysteem en wegen slechts 1,580kg. Deze helmen zullen geleverd worden vanaf begin 2019.

“Veiligheid is van het grootste belang voor motorrijders en onze helmen worden dan ook aan heel strenge tests en vereisten onderwerpen om hun gebruikers een maximale bescherming te bieden. We zijn dan ook heel blij dat de BMW Motorrad Systeemhelm weerhouden is door de politiediensten. Dat bevestigt het vertrouwen in onze motorhelmen,” voegt Marc De Groof toe.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.