Paton komt met 60th anniversary special edition van de S1R Lightweight

Paton viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum als motorfietsbouwer en om dat, én Michael Dunlop’s recente Lightweight TT overwinning te vieren, brengen ze nu een special edition uit van hun S1R Lightweight.

De S1R Lightweight is ontworpen om de stijl en de looks van een classic racefiets te imiteren. Maar laat je niet misleiden. Achter die ronde kopkuip gaat heel wat high-tech schuil: een Kawasaki ER-6 motorblok, een op maat gemaakt stalen frame, volledig instelbare Öhlins veren, Brembo M4 monoblock remklauwen, en een nieuw, ietwat hoger geplaatst titanium uitlaatsysteem van SC Project dat voor meer grondspeling moet zorgen. Dat alles mooi verpakt in een handgemaakt retrojasje dat je meteen terugbrengt naar de hoogtijdagen van Paton in de late jaren ’60.

Het kloppende hart van deze S1R is een lichtjes bijgewerkt ER-6 motorblokje. Een Power Commander, een aangepaste top-end en een titanium uitlaat van SC Project zorgen voor een mooie 80pk. Tel daar nog een totaalgewicht van 158kg bij en je hebt een hele leuke en wendbare speelfiets. Zo eentje van het soort waar je niet de straatstenen mee uit de grond trekt.

De special edition kreeg verder de zwart-groene paintjob van Michael Dunlop’s motor. Prijskaartje van al dat moois: 29.000 EUR

 

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.