Michael Dunlop keert terug naar de Ulster Grand Prix

Michael Dunlop heeft bevestigd dat hij dit jaar opnieuw zal deelnemen aan de Ulster Grand Prix die begin augustus gereden wordt. Na een afwezigheid van twee jaar komt hij opnieuw aan de start van zowel de Superbike, de Supersport als de Superstock races.

Hoewel Dunlop de afgelopen jaren verschillende keren op het podium van de Ulster Grand Prix eindigde, is het ondertussen al zes jaar geleden dat hij een overwinning behaalde in Ulster. In 2013 won hij de Superstock-race op een Honda.

Volgende maand verschijnt de zesvoudige winnaar van de race aan de start van de Superbike race met een Tyco BMW S1000RR. Daarnaast neemt hij met zijn eigen MD/Racing CBR600RR Honda deel aan de Sportport-klasse, én kunnen we hem met zijn eigen BMW S1000RR in actie zien in de Superstock race.

Dunlop, die onlangs zijn 19e TT- overwinning in de Lightweight TT op de Isle of Man behaalde, goed voor een 50ste TT-overwinning op naam van een Dunlop op het legendarische Mountain Course, neemt volgende week deel aan de Southern 100. De man uit Ballymoney werkt hard om weer op snelheid te komen voor de Ulster. Dunlop mistte dan ook het grootste deel van het seizoen vorig jaar na de dood van zijn broer William op de Skerries 100 in juli. Buiten de Isle of Man TT is de Brit verder nog niet veel in actie gekomen dit seizoen. Afgelopen maand zou hij deelnemen aan de Pike’s Peak race in Colorado, maar hij moest daarbij forfait geven. In de trainingen verergerde hij een armblessure die hij had opgelopen tijdens het voorseizoen toen hij zijn Ford Escort crashte in de Donegal International Rally.

“Ik heb nog steeds een beetje last van de schouder en de pols, maar ik krijg nu een behandeling,” legt de Tyco BMW-rijder uit. “Ik zal voorlopig de pijn moeten verdragen totdat ik een operatie kan krijgen.”

Op de vraag of hij dit jaar denkt te winnen, houdt Dunlop zich wat op de vlakte. “Ik heb een paar jaar niet deelgenomen aan de Ulster GP en ik heb nog steeds een tekort aan wedstrijdritme, waardoor ik me wat op de achtergrond hou,” laat Dunlop weten. “Ik heb kilometers nodig op de zware motoren. De TT won ik op de lichtere 600 omdat die gemakkelijker te rijden was met de blessure. Maar ik had gewoon niet genoeg rijtijd op de zwaardere 1000cc. Ik had ofwel te veel pijn, ofwel motorpech in de oefensessies. Het is een opeenvolging van kleine tegenslagen geweest, en dat terwijl het al extra lastig is omdat ik zo lang niet geracet heb,” legt de Tyco BMW-renner uit.

Ondanks deze problemen zegt Dunlop dat hij hongeriger dan ooit is naar een overwinning: “Ik ben dol op winnen, dat is het punt van racemotoren, toch? Als ik niet dacht dat ik kon winnen, zou ik helemaal niet de moeite nemen om te racen,” zegt hij. “Ik veronderstel dat al deze problemen me in de positie van underdog brengen, maar dat vind ik niet erg,” lacht Dunlop nog.

De Ulster Grand Prix wordt gereden van 5 tot 10 augustus in de buurt van Belfast, Noord-Ierland.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.