Michael Dunlop bevestigt deelname IoM TT

Michael Dunlop heeft aangekondigd dat hij in 2019 opnieuw zal deelnemen aan de Isle of Man TT met de geheel nieuwe BMW S1000RR van het TYCO BMW TAS Racing team.

Na een heel succesvolle Isle of Man TT vorig jaar, rijdt Dunlop nu voor het tweede opeenvolgende seizoen met de S1000RR van TYCO BMW. Op de planning staan al zeker de RST Superbike en PokerStars Senior races.  Over een deelname aan de RL360 Superstock, de Bennetts Lightweight en de twee Monster Energy Supersport Races, maakte Dunlop nog niets bekend.

Vorig jaar reed Dunlop een schitterende Isle of Man, met overwinningen in de eerste Monster Energy Supersport Race , de Bennetts Lightweight Race en uiteraard de RST Superbike. Hij brak ook de snelheidsrecords in die laatste twee races.

Michael Dunlop is de man in vorm dit jaar.

Die overwinningen brachten zijn TT-totaal op 18 en waardoor hij nu de derde meest succesvolle TT rijder aller tijden is, achter John McGuinness (23 TT-overwinningen) en zijn oom, Joey Dunlop (26 TT-overwinningen).

Toen zijn broer William een paar weken na de TT om het leven kwam in een oefensessie van de Skerries 100 hield Michael Dunlop het voor de rest van het seizoen 2018 voor bekeken. Maar hij zal er dit jaar dus weer staan in de Isle of Man TT voor het tweede opeenvolgende seizoen bij TYCO BMW Tas Racing.

“Ik kijk er naar uit om dit jaar weer met TAS Racing samen te werken,” zei hij in een verklaring. “We hebben vorig jaar een Superbike TT-overwinning behaald, wat een goed begin was, en het doel van dit jaar is om zowel de Superbike- als Senior TT-overwinningen op het eiland te behalen. BMW heeft een nieuwe motorfiets gelanceerd, die ik over een paar weken ga testen. Met de extra verbeteringen aan de motor en de ervaring van vorig jaar met het team, zijn we op een goed geplaatst om een gooi te doen naar beide TT-overwinningen bij de big bikes.”

Philip Neill, Tyco BMW Team Manager concludeerde: “Het is geweldig dat TAS Racing Michael heeft weten te strikken voor nog een seizoen. Samen met onze partners BMW en Tyco kijken we uit naar een succesvol seizoen op de geheel nieuwe BMW S1000RR. Het was altijd ons plan om door te gaan met Michael, maar het was belangrijk dat we de tijd namen om na te denken over de aanpak voor 2019. We kijken ernaar uit binnenkort meer details bekend te maken.”