Niki Tuuli wint allereerste MotoE race

Niki Tuuli schreef de eerste wedstrijd in de geschiedenis van de Fim Enel MotoE World Cup op zijn naam. De Fin reed aan de leiding toen de wedstrijd na 5 ronden vroegtijdig werd afgevlagd door een crash.

Afgelopen weekend werd de eerste Fim Enel MotoE Wereldbekerwedstrijd gereden op de Sachsenring in Duitsland. Door de regen werd de wedstrijd officieel nat verklaard en kregen we een verkorte race van 7 ronden.

In een felbevochten wedstrijd met veel plaatswisselingen leidde de Fin Niki Tuuli van het Aio MotoE Team in de 5de ronde een groep van 4 toen de Italiaan Lorenzo Savadori van het Trentino Gresini MotoE team crashte in bocht 7. Daarbij raakte de omheining beschadigd en werd de wedstrijd om veiligheidsredenen afgevlagd.

Niki Tuuli wint dus deze eerste manche. Bradley Smith (One Energy Racing) en Mike Di Meglio (EG 0,0 Marc VDS) completeerden het podium van deze ‘HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland’. Xavier Simeon eindigde op een mooie 7de plek.

Na de brand in de paddock van Jerez in maart dit jaar, leek het er even op dat het hele kampioenschap afgelast zou worden. Uiteindelijk kon motorleverancier Energica dan toch voldoende motoren klaarstomen  en werd er een nieuwe kalender opgesteld met in totaal 6 races: Duitsland (Sachsenring, race 1), Oostenrijk (Red Bull Ring, race 2), Italië (Misano, races 3 en 4) en Spanje (Valencia, races 5 en 6).

Volgende afspraak in de FIM Enel MotoE World Cup is op 9, 10 en 11 augustus op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.