2023: CFMOTO 800MT Sport R en NK-C22

Als een van de grote Chinese industriereuzen kon CFMoto natuurlijk niet achterblijven met nieuws voor de EICMA. Het merk pakte er uit met een bijna productierijpe NK-C22 en een sportieve variatie op hun 800MT, de Sport R.

CFMOTO werkt hard aan hun modellengamma en met de 800MT die we eerder al testten, hebben ze een toppertje bij de middenklasse allroads. Toch kan zo’n model altijd nog een zetje in de rug gebruiken en dat deed het merk door hun Moto3 racepiloten even los te laten op het circuit van Misano. De motor in the picture is de 800MT Sport R, oftewel een variant met een 17″-voorwiel, een aantal accessoires en uiteraard een opvallende stickerset.

Of deze Sport R naar de Benelux komt is nog niet duidelijk, net zoals we nog geen zekerheid hebben over de lancering van de NK-C22. CFMOTO is al een tijd lang aan het plagen met foto’s en spypics van een gekuipte middenklasser en enkele concepten die deden denken aan een soort van 400cc Tuono of RSV4. Met het NK-C22 concept doen ze er weer een schepje bovenop zonder duidelijkheid te geven over de technische gegevens, laat staan een releasedatum. Het is nu welletjes geweest, kom op met die nieuwe motor! (En verander aub zo weinig mogelijk aan de looks!)