MaxxMovie: Chinese motoren, tussen goed en goedkoop?

Als we bij MaxxMoto in het verleden Chinese motoren testten, dan eindigde dat meestal met stukken. Dit keer geraakten we (nipt) zonder schade thuis, en dat op zich is al een overwinning – zowel voor ons als voor de Chinezen.

We kunnen er niet omheen, de Europese markt wordt langs alle kanten onder vuur genomen door China. Waar de bekende Japanse en Europese merken al jaren richting Zuidoost-Azië of Indië trekken om onderdelen of complete motoren te produceren, krijgen we nu meer en meer eigen Chinese merken te zien. Zelfs al kopen ze er eerst een Europees naamkaartje voor… We haalden dus maar eens een CFMoto en een Benelli in huis voor een testrit.

De 752S en 650MT zijn zonder twijfel de speerpunten van CFMoto en Benelli, twee merken die sterk willen inzetten op de Benelux markt. Waar CFMoto gaat voor een kopie van Kawasaki’s bewezen ER-6/Versys, kiest Benelli voor een modernere nakedbike terwijl de designers duidelijk een beetje afkeken bij Ducati en MV Agusta.

Welke Chinees het best scoort en wat de voor- en nadelen zijn, ontdek je in ons filmpje! Vergeet je zeker niet te abonneren op ons YouTube-kanaal voor meer motortests!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd