Bottpower ‘Carbona’: Moet er nog koolstofvezel zijn?

De jongens bij Bottpower zijn niet aan hun proefstuk toe. Nadat ze eerder verschillende coole nakedbikes bouwden, mochten ze nu van Yamaha aan de slag voor een Yard Built custom project.

Bottpower focust zich vooral op dikke twins, maar nadat ze eerder ook de Morlaco maakten op basis van een Fireblade, was het nu de beurt aan een leuke triple. Yamaha stelde een XSR900 ter beschikking en vanaf dan had Bottpower vrij spel.

Ze ontwierpen een carbon bolt-on kit die nu ook vrij verkrijgbaar is via de Bottpower website, al heeft hun prototype nog wel een hele hoop extra’s die we normaal enkel terug zien op racemotoren.

Daarbij hoort een set Rotobox BOOST carbon velgen met custom titanium wielassen en race slicks. De voorvork komt van bij Ceracarbon met Öhlins TTX cartridges en achteraan zien we een Öhlins demper. De remmen vooraan komen van een R1 en verder is er uiteraard nog meer carbon dan je je maar kan voorstellen.

Heb je zelf een XSR900 of MT-09 die nog wat gepimpt mag worden? Spaar dan alvast snel 5K bijeen voor de basis carbonset…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd