Superbiker Mettet door de lens van Luc Vervoort

Tijdens de 37ste Superbiker van Mettet werd tevens de laatste race van het wereldkampioenschap Supermoto gereden, dit gaf nog een extra boost aan de reeds gekende succesformule van dit oktober weekend.

Daar Thomas Chareyre gekwetst was, hadden de 2 titelkandidaten plaats om hun strijd stevig doch sportief te verdedigen, met 3 punten verschil kwamen Marc-Reiner Schmidt en Lucas Hollbacher aan op Mettet, alhoewel Hollbacher een holeshot na in race 1 kwam Schmidt even in het gedrang terecht, maar het duurde echter niet lang toen hij toch al op ruime achterstand op de 2de plaats kwam te liggen, maar aan talent geen gebrek, in de laatste bochtencombinatie kon Schmidt zijn TM voor de KTM van Hollbacher schuiven en zo de volle 25 punten opstrijken. Ook de 2de manche op zondag was een thriller van formaat, opnieuw was Hollenbacher als snelste bij de bochtencombinatie, achtervolgd door Andreas Buschberger en Schmidt die rustig op de 3de plek blijft toekijken hoe Buschberger de leiding overneemt van Hollenbachter. Als het boordje van de 2 laatste ronde wordt getoond dan zet Schmidt zich in om opnieuw in de laatste bochten voor de aankomst, de leiding in handen te nemen en zo de Wereldkroon op zijn naam te schrijven met 15 punten voorsprong op Hollebacher. Komend weekend is er de Supermoto of Nations in Castelletto di Branduzzo in Italië. 

SM Junior European Championship was tevens aan zijn finale toe, de Tsjech, Matej Koks kwam als leider naar België, maar waren de zenuwen te hevig of was de baan niet zijn echte favoriet, de reeksoverwinningen gingen naar zijn concurrenten, Andrea Benvenuti en Nathan Terraneo. Benvenuti en Koks staan nu beiden met 210 punten aan de leiding.

Speedway, bloeiender dan ooit.

Circuit Mettet had enkele jaren geleden het iniatief genomen om een Dirttrackbaan te leggen om de jeugd van het Zelos Team, het sliden bij te brengen onder leiding van meervoudig Belgisch Supermoto kampioen, Frederic Fiorentino. Maar verder lag de baan er maar, tot ze Willy Kennis onder de arm hebben genomen om de baan meer leven in te blazen. En hoe?

De beoefening van deze discipline is mogelijk met de motoren van het Circuit Jules Tacheny: de YCF 150 4-takt Dirt Track en de AJP 150 4-takten.

Tijdens de Dirt Track dagen hebben de deelnemers de mogelijkheid om vrij te rijden (30 ronden) of te profiteren van coachingsessies (ochtend sessies) onder begeleiding van een professionele instructeur.

De prijs voor een dag is 125€ inclusief:

  • begeleiding van 9u tot 16u
  • gebruik van materiaal an motoren
  • verbruik olie en methanol

lederen of off-road pak met verplichte bescherming, handschoenen, laarzen en helm.

Data worden gepubliceerd op de Facebookpagina Training&Try-out

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Speedway-specialist: Willy Kennis

willy.kennis1@gmail.com

+32 477 23 21 52