Het pak van de CEO, pimped by MotoKouture Leathers

Wie een beetje ervaring heeft met circuitrijden, weet dat er 2 types motards zijn. De mannen met hun naam op hun leren pak, en de mannen zonder. Mensen met een scherp oog hebben ongetwijfeld gezien dat ik sinds een tijdje bij die eerste groep behoor, met dank aan het uitstekende maatwerk van MotoKouture Leathers.

Egotripper, fashionista, échte racer,…? Denk er van wat je wil, al moet ik zeggen dat ik me toch minstens een paar seconden sneller voel nu de MaxxMoto logo’s fier op m’n armen en rug prijken. En dan heb ik het nog niet over m’n eigen CEO logo dat onze Leo De Rijcke voor me tekende en vervolgens door Sophie Buekenhoudt op m’n achterste genaaid werd. Of liever, het achterste van m’n ledercombi.

10 jaar pimpen

Want Sophie is al 10 jaar lang de dame achter MotoKouture Leathers. Het atelier is gevestigd in Zwevegem en is gespecialiseerd in alles wat met leder te maken heft. Zadelovertrekjes, waterdichte tassen, motorkledij op maat en dus ook custom stiksels voor racepakken. Niets is te gek en als je een goed idee hebt, is er veel kans dat Sophie het voor je kan realiseren.

Een John Kocinski replica op maat is maar één van de pareltjes die we terugvinden in het atelier van MotoKouture Leathers.
Eerst overtekenen en uitsnijden…

Voor mijn pak was de procedure redelijk eenvoudig: Ik leverde ons logo aan per mail dat daarna op maat van mijn pak werd uitgesneden en overgetekend op het leder. De letters werden voorzien van een extra gekleurd randje en alles werd samen gefixt  onder de naaimachine. Klinkt eenvoudig maar is een behoorlijk arbeidsintensief klusje.

 

 

…en dan alles bijeenstikken en opnaaien.

 

 

 

 

Voor het plaatsen van het CEO-logo nam ik de moeite om zelf tot in de Avelgemstraat 64 in Zwevegem te bollen en een kijkje te nemen in het naaiatelier. Naast de alomtegenwoordige lederlappen, de werktafel en uiteraard een stevige ledernaaimachine, ontdekte ik er verschillende prachtige stukken handwerk (zie foto’s).

Buiten proportie, no problem

Ik ben trouwens niet de eerste MaxxMotard die bij Sophie terecht kon, want zeker voor mensen die lichtjes buiten proportie zijn – zoals onze magere Leo met z’n 1m94 – biedt MotoKouture allerlei oplossingen. Een stuk extra leder plaatsen in een racecombi is geen probleem, en wie op zoek is naar een uniek stuk, kan zelfs een volledig pak op maat laten maken. Uiteraard hangt hier wel een stevig prijskaartje aan vast, al heb je dan ook motorkledij voor het leven.

Ook ideaal om je geschonden racepak te laten oplappen.
Een cafe racer vest op maat laten maken? Sophie is your woman!

Meer info?

Heb je zelf een leuk idee voor zadeltassen, een custom zadel of wil je je motorkledij laten pimpen? Aarzel dan niet en neem eens een kijkje op de website of Fb-pagina van MotoKouture Leathers of maak een afspraak met Sophie via sophie.motokouture@gmail.com.

Helemaal happy met m’n Spidi en het maatwerk van Sophie.