Yamaha’s elektrische motoren bijna productieklaar? (Filmpje)

In 2013 kondigde Yamaha de PED1 en PES1 elektrische motoren aan. Nu horen we berichten uit de States en Japan dat het merk met de gekruiste stemvorken klaar is om een eerste elektrische motor te produceren.

Yamaha heeft sinds 5 juli een deal met Saitama City (JP) om elektrische voertuigen te promoten. De campagne krijgt de titel ‘E-Kizuna’ en moet e-voertuigen naar voren schuiven als oplossing voor mobiliteitsproblemen, parkeerproblemen en luchtvervuiling. Een deel van het programma zal ook draaien rond het inruilen van gebruikte batterijen.

Deze deal zou exact zijn wat Yamaha nodig heeft om het PED en PES programma in een stroomversnelling te brengen. Vorig jaar zagen we op de Tokyo Motor Show reeds een tweede PED-concept, en hoewel dit concept nog verre van productieklaar leek, zou Yamaha nu toch al pre-productie modellen klaar hebben. Dit zou ongeveer kloppen met de timing die Yamaha in 2013 vooropstelde bij het elektrische project, want toen werd er gemikt op 2017 om een eerste e-motorfiets op de markt te brengen…

Op spyshots van die elektrische motoren is het nog even wachten, al trekken ze hopelijk op de concepten die je hieronder kan bewonderen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.