Yamaha NIKEN in de Vuelta

Wielerfanaten zullen het al wel opgemerkt hebben. Na de Giro en de Tour de France, is de Yamaha Niken nu ook heel opvallend aanwezig in de Vuelta in Spanje.

Als onderdeel van een driejarige samenwerking met de ASO, de organisator van onder meer ook de Dakar, heeft Yamaha een vloot NIKEN-motorfietsen geleverd voor de ondersteuning van de teams en officials tijdens de grote wielerwedstrijden. De NIKEN was dus nadrukkelijk aanwezig in de Giro d’Italia en de Tour de France, en nu dus ook in de Vuelta in Spanje.

Dat levert niet alleen mooie product placement op, maar zo’n meerdaagse wielerwedstrijd is meteen ook een goede test voor het comfort en rijgedrag op wel heel diverse wegen en in heel veel verschillende weersomstandigheden. Vooral in de Tour kregen de de wielrenners, en dus ook de motorrijders, het soms hard te verduren. Van om en bij de 40 graden de ene dag naar zwaar stormweer de volgende.

De NIKEN blijkt heel populair te zijn bij de motorrijders van de ASO en hun passagiers. Veteraan Serge Guerin, die al 16 jaar mee rijdt in de Tour de France, zei: “De NIKEN is perfect geschikt voor bochtige wegen en kasseien. Ik vind de motor zeer stabiel bij lage snelheden. Voor mij is het het beste voertuig voor dit soort rijomstandigheden.” Ook ASO-rijder Bruno Thibout, die al 10 jaar mee de Tour de France begeleidt, is onder de indruk. “Net als Serge vond ik de NIKEN de ideale motorfiets voor dit soort wegen. De zitpositie en ergonomie maken de motor zeer comfortabel – een niet onbelangrijke factor wanneer je 21 dagen in het zadel zit. Op de afdalingen in de bergetappes was ik onder de indruk van de hoge grip en stabiliteit van de motorfiets.”

Mocht je de NIKEN nog niet in actie gezien hebben tijdens een grote wielerronde dan heb je nog tot 15 september elke dag de kans. Dan komt de Vuelta aan in Madrid. Je kan de wedstrijden live volgen op Sporza en op de sociale mediakanalen van Yamaha.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Andro├»d.