WSBK verandert schema, voortaan 3 races

Het rommelt in WSBK-land. Organisator Dorna zit al enige tijd met de handen in het haar over de teruglopende kijkcijfers en past daarom het weekendschema aan. Nadat de Spanjaarden eerder de Superstock 1000 klasse afvoerden, komt er nu een derde WSBK-race en wordt er gedacht aan een andere organisatie voor de succesvolle WSS300.

Eerlijk is eerlijk: de bezoekerscijfers van het WSBK zitten al enkele jaren in het slop. Vorig jaar probeerde Dorna dit probleem aan te pakken door de 2 WSBK races op zondag in te ruilen voor een spreiding over de twee weekenddagen en dit jaar is er opnieuw verandering. In 2019 krijgen we een volledige race om 14u op zaterdag, met een sprintrace om 11u op zondag en een derde race om 14u op zondag.

Op meer details is het nog wachten, al zou dit plan goed uitkomen voor de Superstock 1000 race die volgend jaar wegvalt.

Beter nieuws is er voor de Supersport 300 klasse. Dankzij het goedgevulde deelnemersveld is er sprake van een systeem met een A en B poule van ieder 30 rijders die via kwalificatie kunnen strijden voor deelname in een hoofdrace. Of dit er effectief doorkomt, is voorlopig nog even afwachten.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.