Red Bull Ring verkozen tot beste Grand Prix

In 2016, bij de terugkeer van de Oostenrijke Grand Prix naar de MotoGP-kalender, werd de Red Bull Ring al meteen verkozen tot ‘Beste Grand Prix’. Drie jaar later mogen de Oostenrijkers die trofee opnieuw in ontvangst nemen uit handen van Dorna CEO Carmelo Ezpeleta himself.

Drie jaar na die eerste erkenning in 2016 mag de Red Bull Ring zich opnieuw ‘Beste Grand Prix’ noemen. Die titel wordt elk jaar uitgereikt door de IRTA, en bevestigd door de Grand Prix Commission2E. Tijdens een officiële ceremonie in Kitzbühel, Oostenrijk, overhandigde Dorna CEO Carmelo Ezpeleta de trofee voor Best Grand Prix persoonlijk aan Red Bull CEO Dietrich Mateschitz.

Bij de uitreiking sprak Dietrich Mateschitz, CEO van Red Bull zijn trots uit: “Voor mij is MotoGP het toppunt van de autosport. Het feit dat we er binnen enkele jaren twee keer in zijn geslaagd om de trofee voor de beste Grand Prix te ontvangen, maakt ons heel erg trots. Het bevestigt ons harde werk achter de schermen van de raceweekends. Het enthousiasme van de vele fans, zowel ter plekke op de Red Bull Ring als thuis voor de tv is voor ons een even grote beloning. De vroege contractverlenging van de race in Spielberg bevestigt onze langdurige inzet voor deze fascinerende sport.”

Red Bull CEO Mr. Dietrich Mateschitz (L) ontvangt de trofee voor de beste MotoGP-race in 2019 uit de handen van Dorna CEO Carmelo Ezpeleta

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports: “Ik ben erg blij dat de Oostenrijkse Red Bull Ring opnieuw tot Beste Grand Prix werd verkozen en en dat ik hier in dit prachtige land de prijs rechtstreeks aan Dietrich Mateschitz mag uitreiken. De Red Bull Ring is een faciliteit van wereldklasse op een geweldige locatie, met geweldige faciliteiten en personeel die het een plezier maken om er te racen. Ik denk dat iedereen die Spielberg bezoekt een grote fan is van de baan en de Red Bull Ring verdient terecht deze prijs.”

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.