Antwerpen weert vanaf 1 februari 2017 voertuigen ouder dan 25 jaar uit de stadskern. Enkel voertuigen ouder dan 40 jaar kunnen mits aanvraag en betaling nog het centrum in.

We merken dat er online redelijk wat reactie komt op het bericht dat gisteren verscheen i.v.m. de ‘Lage Emissie Zone’ in Antwerpen. Concreet houdt het in dat oldtimers niet meer toegelaten worden tot het stadscentrum, O-plaat of niet. Via camera’s die nummerplaten scannen aan alle toegangswegen, krijg je de boete meteen in de brievenbus en de tarieven zijn niet mals: 125 euro per overtreding en vanaf 2018 wordt dat 150 euro.
Deze borden zullen de Lage Emissie Zone aanduiden.

Deze borden zullen de Lage Emissie Zone aanduiden.

Op de website van de stad lezen we ook dat dit plan uitgewerkt wordt in samenspraak met de Vlaamse en Federale regering. Mocht de luchtkwaliteit dankzij deze regel dus effectief verbeteren, dan kan het beleid ook overwaaien naar andere Vlaamse steden.
Toch is er (voorlopig…) ook goed nieuws: brom- en motorfietsen zijn vrijgesteld van deze regel. Hoera!

About The Author

Zaakvoerder en hoofdredacteur van MaxxMoto.

Related Posts

One Response

  1. Erwin Van Gorp

    “1984”, “Big brother is watching you”, wanneer worden wij eigenlijk moedig genoeg, om tegen die politieke eikels, maakt niet uit van welke strekking, in te gaan … Kennelijk mogen we alleen nog afdragen en doodgaan – maar binnenkort waarschijnlijk niet meer gecremeerd worden – want die grootroepers weten alles beter en zij zullen ons wel is vertellen hoe het allemaal moet …
    Bende egotrippers zijn het !!! Sorry, even buiten de lijntjes, hardop gedacht …