Vermijd een boete voor je papieren rijbewijs

Zo’n 7 op de 10 Belgische bestuurders loopt kans om een boete te krijgen voor een ongeldig rijbewijs. Vreemde kwestie, want hoewel je papieren rijbewijs geen vervaldatum heeft, moet je wel nog gelijken op de foto op je rijbewijs. De politie vraagt om verouderde rijbewijzen zo snel mogelijk in te ruilen voor een elektronisch rijbewijs.

Loopt u nog rond met een roze papiertje op zak waarvan de foto zijn houdbaarheidsdatum overschreden heeft, dan kan de politie er dus een probleem van maken. Je krijgt dan twee weken de tijd om een nieuw exemplaar aan te vragen, zoniet riskeer je een boete.

Aangezien er nog zo’n vier miljoen roze papiertjes in omloop zijn, is dit een gemakkelijke manier om de digitalisering te versnellen. Beschik je zoals ondergetekende over de eeuwige jeugd, dan kan je gerust nog tot 2033 verder met je papieren exemplaar. Vanaf dan moet je verplicht over een elektronisch rijbewijs beschikken dat net zoals je identiteitskaart tien jaar geldig is. De prijs van zo’n nieuw rijbewijs varieert per gemeente tussen de 20 à 25 euro.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.