Test gratis de Panigale op Francorchamps

Duur maar lekker: een dagje vrij rijden op Francorchamps. Heel duur maar heel lekker: een Ducati 1299 Panigale S. Het summum van dure lekkerheid? Vrij rijden op Spa Francorchamps met een Panigale S. Kan het nog beter? Yep, want Ducati wil je gratis en voor niets de sleutels van een van de 25 Panigale’s toestoppen.

Jawel, je leest het goed: Ducati wil tijdens hun trackday die op 6 juni doorgaat op het illustere circuit van Spa Francorchamps zoveel mogelijk sportieve rijders laten kennismaken met hun stokpaardje. Daarvoor laten ze een truck met 25 Panigale S’en uit Italië overkomen. Inderdaad ja, die dingen van 166,5 kg die 203 pk uitbraken en waar 26.390 euro voor wordt gevraagd.

Panigale testrit
Iene, miene,…

Je gelooft het nooit, maar je moet zelfs niet ingeschreven zijn voor de circuitdag om 25 minuten te mogen proefrijden onder begeleiding van een ervaren instructeur. Het is dus echt wel helemaal gratis, maar de plaatsen zijn uiteraard beperkt. Inschrijven doe je via de website www.ducatinortheurope.be waarbij je gevraagd wordt om te vertellen waarom jij een geknipte kandidaat bent. De bedoeling is namelijk dat je Ducati na de sessie van feedback kan voorzien. Enkele tips: over de crashbestendigheid van de Panigale weten ze al genoeg, net als over de prestaties in de grindbak. Poneren dat je de geknipte kandidaat bent omdat je – indien je er blijft opzitten – het ronderecord gaat verpulveren is bij dit soort initiatieven vaak niet de aanpak met de meeste overtuigingskracht… Wij zouden eerder aanraden om de woorden ‘verliefd’, ‘verlangen’, ‘Italiaanse schone’ en ‘jongensdroom’ te combineren in je kandidatuur.

Fly Low poster