Inschrijvingen geopend voor de 6u van Spa-Francorchamps!

Na een verplichte break in 2020 maakt Spa-Francorchamps zich weer klaar voor de 6 Heures Moto op 14 augustus! Deze endurance race is een vaste afspraak binnen de Belgische racewereld, en misschien ook wel een heel stuk daarbuiten aangezien het WK Endurance in 2022 terugkeert naar Spa!

Het opvallendste is misschien nog dat organisator DG Sport mikt op een eendagsformule waarbij de kwalificaties en wedstrijd op dezelfde dag gereden worden – ongetwijfeld een gevolg van de coronacrisis die nog steeds veel circuitkalenders in de war stuurt. Daarbij is er wel opnieuw sprake van een parade in Spa zelf, toch wel één van de hoogtepunten voorafgaand aan de race op vrijdagavond.

Afhankelijk van de coronamaatregels op 14 augustus is de 6 Heures Moto de Spa de ideale kans voor EWC (Endurance World Championship) teams om zich voor te bereiden op de officiële manche in 2022. De kans bestaat dus dat we dit jaar al enkele internationale klasbakken in ons landje mogen verwelkomen – en da’s meteen een kans voor onze lokale helden om zich in de kijker te rijden!

Inschrijven voor de 6 Heures Moto 2021 kan via  www.6heuresmoto.com, en zoals in het verleden zullen er opnieuw vijf categorieën zijn voor de deelnemers, Trophy, 1000 Junior, 1000 Inter, 600 Junior en 600 Inter. 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd