Ten Kate Racing naar WorldSBK met Yamaha en Loris Baz

Ten Kate Racing keert dan toch terug naar de WorldSBK, met Yamaha én Loris Baz. De comeback is daarmee een feit.

Vorig jaar kwam er een wel heel ongelukkig einde aan de samenwerking tussen Honda en Ten Kate Racing, waarbij die laatste zelfs even failliet verklaard werd. De afgelopen maanden heeft het team uit Nieuwleusen niet stil gezeten en er deden al hier en daar geruchten de ronde dat er achter de schermen druk onderhandeld werd. En dat werd nu dus ook bevestigd.

Tijdens de persconferentie die vooraf ging aan de Nederlandse ronde van het WK Superbike op het TT Circuit Assen, maakte het Nederlandse team de plannen voor een comeback bekend. Onder de naam Ten Kate Racing Yamaha en met de Fransman Loris Baz aan het stuur keren ze binnenkort terug naar het kampioenschap.

De samenwerking met Yamaha is geen toeval. Het Ten Kate Racing team heeft, naar eigen zeggen, gekozen voor Yamaha omdat het Japanse merk het meest complete sportieve pakket kon bieden. Ze zullen in het FIM Superbike World Championship dan ook racen met een Yamaha YZF-R1, een motor die identiek is aan de machines van de andere Yamaha WorldSBK-teams. Daarnaast past Yamaha ook perfect bij de andere activiteiten van Ten Kate Racing Products. Zo wordt Ten Kate een van de eerste GYTR Pro-shops in Europa. Yamaha-klanten kunnen binnenkort dus hun racemotor laten prepareren in Nieuwleusen.

Gerrit ten Kate, Ten Kate Racing Yamaha teameigenaar: “Na 25 jaar beginnen we in Nieuwleusen aan een compleet nieuw avontuur wat betreft onze raceactiviteiten. De afgelopen maanden werd ons duidelijk dat de World Superbike paddock niet compleet is zonder Ten Kate Racing. Racen zit nu eenmaal in ons DNA. We zijn dan ook heel blij dat we nu officieel bekend kunnen maken dat we binnenkort samen met Yamaha weer van start zullen gaan in het kampioenschap waar we in het verleden al vele successen wisten te behalen. Ik wil bij deze Yamaha bedanken voor het vertrouwen dat we zowel op sportief als op zakelijk gebied een langdurige samenwerking met elkaar zijn aangegaan. De komende dagen zullen we de laatste puntjes op de i gaan zetten waarna we op zaterdag 20 april tijdens de jaarlijkse Ten Kate Pitstopdag onze volledige plannen, waaronder de gehele nieuwe kleurstelling en de partners van dit ambitieuze project, hopen te presenteren.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.