Steve McQueen’s Husqvarna uit 1968 klinkt nog steeds geweldig

Steve McQueen en Husqvarna lijken voor altijd met elkaar verbonden. Het Amerikaanse Petrolicious maakte een korte video waarbij ze uitzochten hoe die liefde van McQueen voor het Zweedse merk is ontstaan.

Dat Steve McQueen naast acteren ook van snelle motorfietsen en auto’s hield, is geen geheim. In de docu On Any Sunday combineerde hij beide passies en werd daarmee deels verantwoordelijk voor de populariteit van offroad rijden in Amerika.

Eén merk in het bijzonder is voor altijd verbonden met McQueen, en dat is Husqvarna. Maar zijn liefde voor motoren begon niet bij het Zweedse merk. Hij was jarenlang verknocht aan Triumphs. Dat veranderde allemaal in 1968.

Dat jaar zag McQueen de Zweedse motorcoureur Bengt Aberg (die in 1969 en 1970 wereldkampioen werd) racen op een Husqvarna Viking 360. Na een race in Santa Cruz, Californië, benaderde McQueen de Zweed en kocht ter plekke zijn motorfiets. Dat was de eerste van vele Husqvarna’s voor McQueen. Deze eerste bleef wel altijd de meest iconische. Het was ook de motor waarmee hij op de cover van Sports Illustrated verscheen op 23 augustus 1971.

Die Viking 360 uit 1968 heeft nu een plekje gekregen in Blacksmith Garage, Utah. De eigenaar gaf Petrolicious de gelegenheid om een video te maken van deze epische motor. Daarbij duiken ze in de geschiedenis van de motorfiets en het leven van McQueen op twee wielen. De motor klinkt in elk geval nog steeds heerlijk!

Voor wie zich afvraagt wat je zo neertelt voor de meest iconische motorfiets van Steve McQueen? De prijs situeert zich zo ergens in de regio van $250.000 (€224.000).This image has an empty alt attribute; its file name is 6228_kaw_z900_fb_post_900x900.jpg

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.