Ook Triumph gaat elektrisch

Triumph gaat nu ook de elektrische toer op. Voor het TE-1 e-moto project hebben ze de handen in elkaar geslagen met een aantal toonaangevende Britse bedrijven, waaronder Williams Advanced Engineering.

Triumph heeft aangekondigd dat ze met een nieuw project gestart zijn rond elektrische motoren, of toch richting een elektrische aandrijflijn, en dat de naam TE-1 meekreeg. Het project loopt over 2 jaar, wat doet vermoeden dat we in de loop van 2021 een elektrische aandrijflijn mogen verwachten bij Triumph, en dus misschien ook een productiemotor.

Triumph heeft voor dit project een aantal interessante partners samengebracht. En dat zijn niet de minste: Williams Advanced Engineering, dat deel uitmaakt van de Williams Group (jawel, die van de Formule 1), de e-Drive Division van Integral Powertrain Ltd die vorig jaar nog de elektromotoren en omvormers leverden voor de Volkswagen I.D. R (jawel, de elektrische auto die het Pikes Peak Hill Climb record van Sebastian Loeb verpulverde), en WMG, een onderzoekscentrum dat gelinkt is aan de Universiteit van Warwick en dat zich vooral richt op onderzoek naar ‘intelligente voertuigen’.

Triumph CEO, Nick Bloor, liet hierover weten:
“Deze nieuwe samenwerking biedt Triumph en zijn partners een geweldige kans om toonaangevend te worden in de markt van de elektrische motorfietsen, gedreven door klanten die zo hun impact op het milieu willen verminderen. Bijkomende motivatie is ook de vraag naar zuiniger transport en een steeds veranderende wetgeving. Project Triumph TE-1 is een onderdeel van onze strategie voor elektrische motoren, gericht op het leveren van wat rijders willen en verwachten van hun Triumph: de perfecte balans tussen handling, prestaties en bruikbaarheid. “

De samenwerking wordt mee ondersteund en gefinancierd door het Departement voor Bedrijfs-, Energie- en Industriële Strategie (BEIS) van de Britse overheid en het Office for Low Emission Vehicles (OLEV).

Of dit project gaat leiden naar een Triumph productiemotor over 2 jaar, blijft nog even vaag. Maar het is duidelijk dat Triumph nu mee op de kar springt waar ook Harley-Davidson, BMW en sinds kort Ducati al op zitten.This image has an empty alt attribute; its file name is 6228_kaw_z900_fb_post_900x900.jpg

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.