Steve McQueen’s husky te koop

De motor van Steve McQueen uit de documentaire ‘On any Sunday’ gaat onder de hamer. De beroemde Husqvarna 400 zal geveild worden bij Bonhams Los Angeles.

Iedereen die ‘On any Sunday’, de documentaire van Bruce Brown uit 1971, ooit gezien heeft, herinnert zich wel de scene waarin flat track racer Mert Lawwil, samen met motorshop eigenaar Malcolm Smith en Hollywoodlegende Steve McQueen een dagje gaan raggen in de natuur.

De motor van McQueen in uit die scene gaat nu onder de hamer. De ‘Husky 400’ uit 1970 komt met een uitgebreide documentatie, inclusief het originele inschrijvingsbewijs van McQueen bij het Californische Department of Motor Vehicles, het inschrijvingsformulier van McQueen voor de Saddleback 500 Senior races in 1970, en een ‘lucky penny’ die de latere eigenaar terugvond, verstopt tussen het motorblok en het frame.

De motor gaat op 6 oktober onder de hamer op de Bonham’s Auction, de veiling in het Barber Motorsports Museum in Birmingham, Alabama. Als je interesse hebt, ga je vermoedelijk wel diep in je portefeuille moeten graven…

Geniet nog even mee van de trailer van ‘On any Sunday’:

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.