RSD x Indian ‘Hooligan’ FTR

Indian huurt Roland Sands in om hun FTR 1200 nog eens in de spotlight te zetten. Het oudste Amerikaanse merk is sinds enkele jaren weer heel actief aan het racen en wil daar nu ook van profiteren in de showroom. De FTR 1200 is voorlopig Indian’s enige ‘niet-cruiser’ model en daardoor ook wel een geheimtip voor nakedbike rijders.

Het was dit keer voor Roland Sands niet moeilijk om aan inspiratie te geraken, het straatlegale model haalt de mosterd immers bij de ‘hooligan racer’ die ook actief is in het Amerikaanse AMA kampioenschap voor nakedbikes. Dat de straatlegale motor een stuk minder extreem is dan de pure racer spreekt voor zich eigenlijk gaat het hier vooral om een FTR R Carbon met leuke nr.1 nummerbordjes. Meer info in het persbericht hieronder.

Indian Motorcycle en Roland Sands Design werken samen aan op Hooligan geïnspireerde, limited-edition FTR

PERSBERICHT

Van het circuit naar de straat,

Nieuwe FTR x RSD Super Hooligan inspireert rijders om hun innerlijke hooligan te ontketen

Voorzien van race-graphics en hoogwaardige componenten

Indian Motorcycle, America’s First Motorcycle Company, heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met Roland Sands Design (RSD) ® voor een limited-edition FTR. De geheel nieuwe FTR is vakkundig ontworpen door Indian Motorcycle en Roland Sands® en viert de RSD®-hooligan levensstijl- een ‘run-what-ya-brung’, ‘bar-banging’ geest van ongebreidelde, onverschrokken vrijheid die typerend is voor deze stijl van motorracen.

Van het circuit naar de straat, de FTR x RSD Super Hooligan inspireert rijders om hun innerlijke hooligan de vrije loop te laten. De nieuwe limited-edition FTR heeft een Black Metallic uiterlijk met authentieke Super Hooligan race-graphics, een klassiek Indian Motorcycle Red frame met bijpassende wielen met gouden accent en het nummer 1 kampioenschapslogo van Indian Motorcycle Racing op de voor- en zijkant nummerplaten. Voor een extra laag authenticiteit is de FTR x RSD Super Hooligan voorzien van logo’s van sponsors van raceteams op de cover van het zadel. Extra afbeeldingen voor de radiateurmantel, het voorspatbord en de voorvork worden los aan eigenaren geleverd voor optionele toepassing. Deze premium componenten zijn zorgvuldig samengesteld om de rijder een authentieke, race-achtige ervaring te bieden.

“De term ‘hooligan’ heeft een geheel nieuwe betekenis gekregen in de wereld van motorfietsen, gekenmerkt door een rebelse, onverschrokken rijstijl die plezier op een motorfiets boven alles stelt, en dat is waar deze nieuwe FTR om draait”, aldus Aaron Jax, vice-president van Indian Motorcycle. “Roland Sands heeft dit pad gebaand en het merk RSD opgebouwd rond de hooligan-levensstijl. Van her rijden van ronden op onverharde ovale dirt tracks op middelgrote cruisers tot het competitieve racen van vandaag op het verharde circuit binnen de MotoAmerica-serie, het ethos van het hooliganrijden is niet veranderd.” 

“Super Hooligan is altijd meer geweest dan alleen racen. Het gaat erom grenzen te verleggen en plezier te beleven aan het motorrijden met je vrienden”, zegt Roland Sands, oprichter van RSD. “Verre van de machines met een volledige kuip die je normaal op het circuit ziet, heeft een Super Hooligan-motorfiets een relaxte houding en een aangepaste esthetiek met een volledig zichtbare aandrijving. Toen Indian Motorcycle ons benaderde om samen een Indian FTR voor consumenten te ontwerpen, was het een natuurlijke match en iets waar we erg enthousiast over waren om deel van uit te maken.” 

Met als uitgangspunt het FTR R Carbon-model, is de FTR x RSD Super Hooligan gecreëerd. Deze uitvoering biedt prestatiegerichte merkonderdelen en eersteklas rijverbeterende technologie. Volledig instelbare Öhlins® USD voorvork en piggyback-achterschokdemper zorgen voor een bijzonder voorspelbaar rijgedrag, terwijl Brembo-remmen® met dubbele schijf zorgen voor perfecte remkracht. Het 101mm ronde touchscreen van de motor, aangstuurd door RIDE COMMAND, biedt essentiële motor- en rijinformatie, selecteerbare rijmodi voor een aanpasbare rijervaring, samen met Bluetooth- en USB-connectiviteit. De mogelijkheden van RIDE COMMAND stellen rijders in staat om de controle over te nemen als nooit tevoren door te genieten van naadloze integratie met hun smartphones, het volgen van rijroutes en het op de hoogte blijven van geautomatiseerde waarschuwingen over het onderhoud en de status van de motorfiets. Bovendien voegen een Akrapovič-uitlaatdemper® en hitteschild stijl toe en verbeteren ze het geluid, terwijl Gilles Tooling-onderdelen, waaronder verstelbare rem- schakelsets, oliedop, radiateurdop en bar-end gewichten, bijdragen aan de premium afwerking van de FTR- wat zorgt voor een authentieke RSD Hooligan-racestijl.

Geïnteresseerde rijders dienen zo snel mogelijk contact op te nemen met hun erkende Indian Motorcycle-dealer om hun individueel genummerde FTR x RSD Super Hooligan-motorfiets te reserveren. Slechts 150 van de in totaal 300 zullen beschikbaar zijn buiten Noord-Amerika en de internationale verzending begint onmiddellijk. Daarvan zullen er slechts 10 worden uitgeleverd binnen de Benelux.

Brembo® is een geregistreerd handelsmerk van Freni Brembo S.p.A. Corp uit Italië; Akrapovič is een geregistreerd handelsmerk van Igor Akrapovič®; Öhlins is een geregistreerd handelsmerk van Öhlins® Racing AB CORPORATION SWEDEN; RSD®, Roland Sands Design en RSD Super Hooligan zijn geregistreerde handelsmerken van Roland W. Sands; Tenzij anders vermeld, zijn handelsmerken eigendom van Indian Motorcycle International, LLC.

Noot voor de redactie:

  1. Neem voor prijzen en beschikbaarheid in uw regio contact op met uw lokale perscontact van Indian Motorcycle.
  2. Afbeeldingen kunnen Noord-Amerikaanse modellen tonen en er kunnen accessoires zijn gemonteerd. Internationale modellen kunnen variëren.

Ga voor meer informatie over Indian Motorcycle naar Indianmotorcyclebenelux.com volg ons op Facebook en Instagram.

###

OVER INDIAN MOTORCYCLE®

Indian Motorcycle is Amerika’s ‘First Motorcycle Company®’. Indian Motorcycle, opgericht in 1901, heeft de harten van motorrijders over de hele wereld gewonnen en onderscheiding verdiend als een van Amerika’s meest legendarische en iconische merken door ongeëvenaarde racedominantie, technische bekwaamheid en talloze innovaties en primeurs in de industrie. Vandaag de dag worden dat erfgoed en die passie weer leven ingeblazen onder nieuw merkbeheer. Ga voor meer informatie naar www.indianmotorcycle.eu

INDIAN en INDIAN MOTORCYCLE zijn geregistreerde handelsmerken van Indian Motorcycle International, LLC. Draag altijd een helm, beschermende kleding en brillen en sta erop dat uw passagier hetzelfde doet.  Rijd binnen de grenzen van de wet en uw eigen mogelijkheden. Lees, begrijp en volg uw gebruikershandleiding. Rijd nooit onder invloed van drugs of alcohol.