Rossi opent museum in Tavullia

Valentino Rossi gaat een eigen museum openen in Tavullia. De werken aan een gebouw buiten het dorpscentrum zijn al vergevorderd, al is de officiële openingsdatum nog niet bekend.

Tavullia, het geboortedorp van Valentino Rossi is al langer een bedevaartsoort voor Rossi-fans en motorliefhebbers. Heel het dorp leeft mee met hun held in de MotoGP en de snelheidslimiet bedraagt er niet toevallig 46 km/u. Vlakbij Tavullia ligt ook Rossi’s ranch – een flattrackpiste waar de betere MotoGP- en Superbikesterren regelmatig komen trainen – en nu zou Valentino Rossi ook zijn eigen museum openen.

Een gebruikelijk zicht in Tavullia tijdens de MotoGP.
Een gebruikelijk zicht in Tavullia tijdens de MotoGP.

Niet onterecht, want na 20 jaar in het Grand Prix circuit zal de fluogele kampioen al wel een mooie collectie motoren, racepakken en helmen opgebouwd hebben. Hoe groot de collectie is, weten enkel de vertrouwelingen uit Rossi’s privé-sfeer, al gokken we dat je met de verschillende helmen alleen al een voetbalveld kunt vullen.

Geen enkele rijder had zoveel speciale racedesigns als Rossi. Bovenstaande dateert uit 2005 op Laguna Seca.
Geen enkele rijder had zoveel speciale racedesigns als Rossi. Bovenstaande ‘Kenny Roberts’ kleurstelling dateert uit 2005 op Laguna Seca.

Mocht u nog een reden nodig hebben om een tripje naar Tavullia voor te bereiden…

Naamloos-1